« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Prvi dan Velesajma kulture

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Velesajam kulture)
Više o

5. Velesajam kulture

Nakon višednevnih priprema i pakiranja, jutros smo odletjeli u EU. Dođite i pridružite nam se! A kako bi se lakše snašli predlažemo vam moguće pravce kretanja i konzumiranja Velesajma kulture.

Na samom ulazu u SC podignite pogled prema pročelju jer dočekat će vas izložba fotografija Block G8 bugarskog umjetnika Nikole Mihova koja dočarava atmosferu sa demonstracija iz 2007. kada su tisuće anti-G8 demonstranata organizirali kampove pokraj ograde koja je štitila sudionike G8 sastanka.

Povodom obilježavanja 60 godina potpisivanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode u suradnji s Kulturom SC-a organizira događaj pod imenom UN i ljudska prava. Naime, od 10 do 19 sati u MM centru će se održavati predavanja na temu trgovanja ljudima, ali i simulacija Vijeća za ljudska prava na istu temu. Aktivno sudjelujte ili pak samo promatrajte!

U Galeriji SC u 14 sati otvaramo izložbu EU u SCu petero mladih umjetnika - zavirite u pet različitih perspektiva na Europu Ivana Tudeka, Marka Markovića, Vojina Hraste, Borisa Čučkovića te Marte Haraminčić.

Po prostoru SC-a postavljene su i instalacije umjetnice Margarete Kern pod nazivom Draga EU, a koje su točne lokacije - otkrijte sami!

Ponosni smo što ugošćujemo projekt APAPVI APAP NETWORKa, mreže europskih kulturnih organizacija čiji ćemo punopravni partneri postati iduće godine.

Na Velesajam nam stiže niz APAP-ovih umjetnika sa svojim projektima - od predstava, filmova, video radova, publikacija, prezentacija i performansa. Svečano otvaranje festivala je u 18 sati u predvorju Kina SC, a nakon istog slijedi predstavljanje APAPa i spomenutih radova. 

Ne zaboravimo film: na Njemačkom danu od 20 h u Kinu SC, ljubitelji filmske umjetnosti mogu pogledati slijedeće uratke: M Fritza Langa i  Das lied ist aus Ivana Faktora.

U 21h pak požurite do polukružne dvorane &TD-a gdje ćete čuti energični pop na ženski način koji će vam prirediti ženski rock trio imena Ž/BUKA. Nakon njih slijedi trash rock bend Welcomin` Committee in flames. Pa dokle izdržite!

No ovo opet nije sve! Ostale programe pronađite po prostorima SC-a, a informirajte se na www.sczg.hr/velesajamkulture

11.12.2008. 09:52:00
Novi komentar
nužno
nužno