« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Drugi dan Velesajma kulture!

Potvrđujemo da je prvi od četiri dana putovanja kroz Europsku uniju uspješno završio.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Velesajam kulture)
Više o

5. Velesajam kulture

Sva četiri dana festivala možete konzumirati stalne programe poput izložbe Block G8 Nikole Mihova na pročelju SC-a, izložbe EU u SC-u u Galeriji SC, instalacije umjetnika u sklopu mreže APAP u predvorju Kina SC  kao i instalacije umjetnice Margarete Kern pod nazivom Draga EU  čije lokacije morate sami otkriti! Tako lako se ne predaje niti Čitalački manijak koji vas očekuje svakog dana Velesajma u 14 h. Čitajte, diskutirajte, komunicirajte!

A drugi dan europske kulture u SC-u u 17 sati donosi predstavu Public Domain španjolskog umjetnika Rogera Bernata koja će se odigrati u predvorju Glavnog zagrebačkog kolodvora. Gledatelji su jedini sudionici ove predstave i tvore dio fikcije bez potrebe da se kao individualci izlažu u scenariju gdje, štoviše, jednak broj gledatelja i glumaca prisustvuje performansu. To je istraživački rad o figuri publike.

Od 17 do 19 sati pripremili smo i Kustosku platformu gdje će kustosi i kustosice razgovarati o problemima prakse.  Dođite i pridružite se raspravi!

Za štovatelje sedme umjetnosti na programu su projekcije kratkometražnih filmova nominiranih za nagradu Europske filmske akademije, sezona 07/08, pogledajte ih u MM centru u 18 sati. U  Kinu  SC u 20 h na rasporedu je pak  Francuski dan s filmovima: Satiemania Zdenka Gašparovića  i La regle du jeu Jeana Renoira. U 21h u MM Centru uživajte u snowboard premijerama Yeahh love i Overseas.

Umjetnik Ben Benaouisse u sklopu APAP-a VI održati će performans Quoi après Babel, Alain Platel and Jérôme Bel u velikoj dvorani Teatra &TD s početkom u 20 sati.

U 21h u dvorani SEK, večer ćemo dodatno začiniti potpuno novim proizvodom Kulture promjene - Noćnim Labom - na kojem zainteresirani autori  s područja izvedbenih umjetnosti mogu predstaviti svoj projekt u trajanju od 3 do 10 minuta, uz minimalne tehničke uvjete. Najzanimljivijim projektima nudimo i mogućnost nastavka rada u sklopu programa Kulture promjene.

Glazbene poslastice u polukružnoj  dvorani Teatra &TD ove su večeri dva benda:  slovenski WE CAN'T SLEEP AT NIGHT i beogradski PETROL.

No naravno nije ovo sve! Ostale programe pronađite po prostorima SC-a, a informirajte se na www.sczg.hr/velesajamkulture

Medijski pokrivaju: Tportal, Metro-portal, Gradski puls, Monitor, Terapija.net, Radio Student, Radio SC

 

12.12.2008. 11:55:00
Novi komentar
nužno
nužno