« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

NOĆNI LAB Teatra &TD

Fotografija vijesti
Više o

5. Velesajam kulture

,

Noćni lab

Noćni Lab Teatra &TD novopokrenuti je projekt Kulture promjene SC-a i istraživačko-edukativnog programa Teatra &TD kojim se žele stvoriti uvjeti za novi oblik prezentacije izvedbeno-umjetničkih projekata, a koji bi prije svega koristili izvedbene moduse u svom operativnom sustavu te bili transparentni, otvoreni i javni.

Intencija organizatora je otvoriti i potaknuti novi način promišljanja i mogućnosti realizacije projekata koji bi modusima same forme konačnog proizvoda predstavili taj proizvod u začetku, odnosno tek idejnoj fazi ili pak nekom stupnju razvoja.

Također, sam Noćni Lab&TD začetak je novog projekta Međunarodne rezidencije u kojem Kultura promjene surađuje s 15-ak kazališnih, plesnih i izvedbenih organizacija.

Noćni Lab kao mjesto istraživanja, susreta, povratne informacije, spontanosti, prilike za dobar početak novog projekta, u sklopu 5. Velesajam kulture predstavlja svoje prvo izdanje u dvije večeri: 12. i 14. 12. s početkom u 21h u dvorani SEK u Teatru &TD.

Pozivamo sve kazališne producente, kuće teatra, družine i organizacije, mecene i dobrotvore umjetnosti, novinare i novinarke da prisustvuju 1. Noćnom Labu Kulture promjene i možda skupe pokoji neotkriveni talent među 21-im izvrsnim prezenterom!

 

RASPORED:

PETAK, 12.12. 21:00h

Petra Pokrovac: STUDIO SJENA

Projekt se bavi proučavanjem protoka vremena, matricom u koju upadamo te načinima kako iz nje izići i na kraju prezentacijom otkrivenog te scenski uobličenog prikaza. Forma izraza je tijelo i objekt u sjeni.

Izvođači: Edita Vuga, Mia Troha, Ivana Dugandžić, Petra Pokrovac

Josip Šćurec: SJEĆANJA, 2006 // 16mm, silent, color, 9min

Svjesno vizualno izražavanje kroz filmsku vrpcu i vjernost purizmu u svakoj fazi proizvodnje. Motiv: ruke.

Una Vizek: BLACKOUT PROJECT

Zamračenje: mračna igra u par prizora iliti Blackout: a dark play in a couple of scenes.

Mia Bučević: ŽELIM NAJVIŠE

Međuljudski odnosi, veze, brak, razvod, emancipacija, život ili preživljavanje, smrt... - autorica kroz riječi i priče svoje još neimenovane junakinje želi progovoriti o svim tim pitanjima i tako dati do znanja svima koje ta pitanja također muče da nisu sami.

Izvođačica: Adriana Šnajder

Irena Boćkai & Vanja Zamirović:  INTERLUDIJ

Figura blijedog lica ima misiju izmanipulirati stolicu (hladni prkos prema ispranoj svakodnevici), dok druga istražuje prostor kroz pokret i igru riječima.

Olja Lozica: BIOGRAFIJA JEDNOG PROSTORA

Polazeći od teze da je intimni prostor - prostor zaokruženosti, sklada i pripadnosti kojeg čine ljudi koji ga popunjavaju te da je javni prostor - prostor otvorenosti, kretanja i prolaznosti, cilj je ovog projekta istražiti na koje načine i kojim putovima dolazi do transformacije i/ili generiranja intimnog u javni prostor i obratno.

U Biografiji jednog prostora sudjeluju Iva Mihalić, Nera Stpičević, Damir Poljičak, Vedrana Mikez i Olja Lozica.

Nino Bokan: PRETENCIOSO 1

Koliko publika/tržište diktira  smjer u kreativnom procesu nastanka predstave? Tko su akteri koji neku izvedbu evaluiraju kao vrijednu gledanja: kuratori, selektori, producenti, kolege iz branše, anonimna  publika, mediji??

TANYA JOB: SUMMER CAMP

Politički identitet. Vokal. Folk.

Martina Nevistić: MOJ PRVI

Prva polazna točka: William Wordsworth: "The eye cannot choose but see, we cannot bit the ear be still, our bodies feel where re they be, against or with our will". Druga polazna točka: Toksičnost tijela i veza s pokretom.

Sara Stanić: DRUGA PRIČA

Glumački i režijski obrađena predstava bit će 45minutna priča sa scenografski jednostavnim rješenjima, humorom i, nadamo se, gustom atmosferom koja prati svaku životnu promjenu, svako uviđanje drugog načina i svako čitanje iste priče iz perspektive drugog lika. Pretvaranje prve u drugu priču.

Martina Kartelo & Petar Dukić: NEVER STOP FIGHT

5 do 7 osoba se bavi s 4 emocije/stanja kroz 3 ili 4 medija; STRAH, LJUBAV, NADA i SEKSUALNOST.

 

12.12.2008. 19:02:35
Novi komentar
nužno
nužno