« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
5. velesajam kulture

Treći dan Velesajma kulture

Iako je vikend, u Europi odmora nema i svatko nešto novo priprema!

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Velesajam kulture)
Više o

5. Velesajam kulture

,

treći dan velesajma kulture

U subotu, osim stalnih programa i postava, na programu nudimo neka kulturna osvježenja.

Pozivamo vas da od 15 do 22 sata Konzumirate art! i upoznate mlade umjetnike koji će formirati buduću likovnu scenu. U suradnji s studentima Akademije likovnih umjetnosti i Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu, cilj nam je u opuštenoj atmosferi predstaviti mlade umjetnike te komunikaciju između umjetnika i gledatelja učiniti neposrednom. Dođite, konzumirajte umjetnost i ponesite ju doma.

Predstavljamo još jedan novi projekt Reci više! Riječ je o zanimljivom obliku prezentacije koji se u posljednje vrijeme proširio po svijetu. U 15 slika, a svakoj je trajanje 25 sekundi, mladi i aktivni kreativci imaju priliku predstaviti svoj rad. Izazov koji se samo najhrabriji usude prihvatiti.

APAP-ovci Juha Marsalo i Antonio Pizzicato predstavit će svoj rad u nastajanju Animals. Riječ je o razvijanju performativnog dijaloga između dvojice muškaraca.

Nismo izostavili poslasticu za ljubitelje filmskog platna: u kinu SC, na redu je Talijanski dan s filmovima Il conformista redatelja Bernarda Bertoluccija i Mirta uči statistku našeg Gorana Dukića.  Za one najizdržljivije, u 21 sat pripremili smo dvije snowboard premijere See What I see  i Gather & Ride  na otvorenom, ispred Sretne kuće.

Akademsko pozorište „Branko Krsmanović" u 21 h izvest će predstavu BRE - KABARE redatelja Vladimira Cvejića, dok će mlada multidisciplinarna kompanija Syndromus u 22 sata ispričati priču koja istražuje prirodu ljubavi i žudnje u predstavi Still.

Za kraj, tu je standardno dobar glazbeni program. Zbog američkog Unwed sailora, hrvatskog DeMode A/V teama i srpskog Horkestra ostat ćete na nogama dugo u noć.

Unwed sailor sviraju od 22 sata u polukružnoj &TD-a, DeMode team kreće u isto vrijeme u Galeriji SC, dok će vas Horekstar iznenaditi u kasne večernje sati na tajnovitoj lokaciji. Pronađite ih...

No naravno ovo opet nije sve! Ostale programe pronađite po prostorima SC-a, a informirajte se na www.sczg.hr/velesajamkulture

Medijski pokrivaju: Tportal, Metro-portal, Gradski puls, Monitor, Terapija.net, Radio Student, Radio SC

13.12.2008. 08:43:20
Novi komentar
nužno
nužno