« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Prosvjednici blokirali međunarodnu zračnu luku u Bangkoku

Dvoje prosvjednika ranjeno je u eksploziji, putnici se evakuiraju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

prosvjedi na Tajlandu

,

zračna luka u Bangkoku

Koalicija protuvladinih prosvjednika u Tajlandu pojačala je u srijedu blokadu međunarodne zračne luke u Bangkoku gdje su dva prosvjednika ranjena u eksploziji, dok je počela evakuacija stotina putnika prema gradu.

Dva napada granatom drugdje u glavnom gradu Tajlanda, u kojima je ranjeno još pet osoba, povećala su bojazan od produbljivanja sukoba, dok je u utorak osam pristaša vlade pogođeno mecima u uličnom sukobu.

Prosvjednici zahtjevaju "hitnu i bezuvjetnu" ostavku premijera Somchaija Wongsawata kojega tjednima nastoje srušiti svim sredstvima.

Zračna luka Suvarnabhumi, jedna od glavnih azijskih zračnih središta, zatvorena je u utorak navečer kad su tisuće prosvjednika zauzele golemi terminal nakon blokade cesta koje vode do tog kompleksa.

U srijedu ujutro jedan od čelnika protuvladine koalicije Narodnog saveza za demokraciju (PAD), kazao je da prosvjednici "u potpunosti nadziru" zračnu luku.

"Svaka zračna tvrtka koja želi poletjeti ili sletjeti mora dobiti dopuštenje PAD-a", kazao je Chaiwat Sinswuwong prisutan na licu mjesta. Tajlandske zrakoplovne vlasti kazale su da će zračna luka Suvarnabhumi ostati zatvorena najmanje "do kraja dana", kazala je glasnogovornica zračnog prometa.

Prema podacima policije, zračnu luku je zauzelo najmanje 8.000 prosvjednika. (hina/metro-portal)

26.11.2008. 09:44:40
Novi komentar
nužno
nužno