« Ekosfera
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
DAN PROSVJEDA

Prosvjed protiv krznjaka u Zagrebu

Aktivisti za zaštitu životinja zastajali su pred izlozima s krznima i tražili zabranu prodaje

Krzno smrdi, kažu aktivisti
Krzno smrdi, kažu aktivisti (Prijatelji životinja)

Subota i sunce izvukli su Zagrepčane na ulice, a oni koji su šetali centrom grada imali su dosta zabavan raspored uz dva prosvjeda. Mirniji je bio onaj Prijatelja životinja koji su protestirali protiv ubijanja životinja zbog krzna, a oni sami o tome kažu:

Iako živimo u 21. stoljeću, nošenjem odjevnih predmeta i modnih dodataka od životinjskoga krzna pojedinci iskazuju neosjetljivost na krvavo porijeklo krzna. Nositi krzno nije pokazatelj dobrog ukusa, stila, elegancije, glamura ili pripadnosti visokom društvu, već neukusno i sramotno kićenje tuđim krznom i kožom.

U sklopu kampanje 'Za Hrvatsku bez krzna', udruga Prijatelji životinja organizirala je prosvjed protiv krzna u subotu, 21.1.2012. od 11 sati, na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu. Prosvjedna povorka kretala se s Trga kralja Tomislava preko Zrinjevca, Tesline, Masarykove, Frankopanske, lijevom stranom Ilice do Primorske ulice i desnom strane Ilice do Trga bana Josipa Jelačića, pa Jurišićevom, Draškovićevom, Praškom, Zrinjevcem do Trga kralja Tomislava.  

Povorka se kratko zaustavljala pred trgovinama koje prodaju krzno i na Trgu bana Jelačića, kako bi istaknula da je hrvatskim Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno ubijanje i uzgoj životinja za krzno te tražeći zabranu prodaje odjeće od životinjskoga krzna. Aktivisti u bundama i s papirnatom vrećicom na glavi s ispisanim slovom, stajali su tvoreći riječ kojom su poručili što misle o prodaji, nošenju i promoviranju krzna: SRAMOTA.

21.01.2012. 14:24:00
Novi komentar
nužno
nužno