« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
LUDO I ŠARENO

Pronađite inspiraciju u Africi i uskočite u etno krpice!

Neka se ovog proljeća u vašem ormaru nađu komadi odjeće i modni detalji inspirirani tradicionalnim odijevanjem afričkih zemalja

(MWN London)
Više o

moda

,

trend

,

proljeće

,

odjeća

,

etno stil

,

etno motivi

,

afrički motivi

Ovoga proljeća je osim nježnih, pastelnih boja u trendu i nešto šareniji stil. Proljetna moda inspiraciju je našla na afričkom kontinentu, pa nećete pogriješiti ako uskočite u nešto otkačeno i šareno.

Ovog proljeća u trendu su zanimljivi, šareni printevi s afričkim motivima, otkačene marame i šeširi, kao i grafike s etno motivima. Materijali su prirodni, lagani i prozračni, dakle i obična pamučna majica sa zanimljivim etno uzorkom može biti dovoljna - slavni dizajneri i odjeća s potpisom može vam poslužiti i samo kao inspiracija.

Pogledajte neke od najzanimljivijih komada odjeće i modnih dodataka inspiriranih Afrikom:

Ženstvene haljinice

Sve haljine Sika Designsa koji je osnovala Phyllis Taylor proizvedene su u Gani. Izradile su ih lokalne švelje i krojačice, i to od materijala s tržnica na tom području. Ove haljine prekrasnog, ženstvenog kroja ne moraju biti iz Gane - potražite ih na internetu ili u hrvatskim trgovinama.

Afrički šeširi

Britanski dvojac Paul Bernstock i Thelma Speirs za svoje poznate šešire koriste neuobičajene materijale, a ovaj put inspiraciju su pronašli u afričkim printevima koji nisu popularni samo u afričkim zemljama, već i u Maleziji, Japanu, Kini i Indiji. Sunce je napokon zasjalo, pa zaštitite svoju glavu trendi šarenim šeširom.

Kenijski tekstil

Nakon što je deset godina skupljao materijale i tkanine iz Kenije, dizajner Max Osterweis predstavio je svoju liniju ženske mode koja uključuje pamučnu odjeću sa zanimljivim printevima u boji. Jedan odjevni predmet su i ove hlačice koje se mogu kombinirati uz gotovo sve što vam padne na pamet - običnu bijelu majicu, top, košulju...

Piše: Kenya Hunt/Metro World News
29.03.2010. 12:11:49
Novi komentar
nužno
nužno