« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
TIJELA I OSTACI

Pronađeni ostaci poljskog aviona, dvije osobe poginule

Riječ je o malom poljskom zrakoplovu dvosjedu koji je poletio s aerodroma u Mađarskoj te je preko Hrvatske letio prema Italiji

Područje pada zrakoplova
Područje pada zrakoplova (Danijel Tuskan / CROPIX)
Više o

pad zrakoplova

,

Karlovac

,

alternativna uporaba

Pronađena su dva tijela i ostaci nestalog poljskog sportskog zrakoplova oko 1,5 km od državne ceste D1 kod Budačke Rijeke, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS). Tu je informaciju potvrdio pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Karlovac Martin Barić.

Riječ je o malom poljskom zrakoplovu dvosjedu koji je poletio s aerodroma u Mađarskoj (Zalaegerszeg) te je preko Hrvatske letio prema Italiji, u Anconu. Na području općine Krnjak za tim je zrakoplovom u subotu kasno popodne počela potraga. Informaciju o nestanku zrakoplova DUZS je zaprimio u 15,37 sati od OKC MUP-a, a službeno je proglašen nestalim u 17,20 sati.

Nakon toga je karlovačka policija krenula prva u potragu, ali do mraka nije bilo rezultata.

Potom se navečer organizirala Hrvatska gorska služba spašavanja sa pedeset aktivista, a zajedno s djelatnicima policije i DUZS u trenutku pronalaska zrakoplova na terenu je bilo ukupno stotinu ljudi, kazao je Hini pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.(hina/metro-portal)

26.09.2010. 09:00:42
Novi komentar
nužno
nužno