« Clubbing
objavljeno prije 11 godina
ČETVRTAK - SUBOTA

Promocija knjige 'Posudi mi smajl' i koncert Analene danas u Medici

U petak vas očekuje battle četiri sound systema koji će se boriti za vašu naklonost, a u subotu dođite na zabavno kozmičko 'Pistolero in Trance' putovanje

Medika
Medika (AKC Medika)
Više o

medika

,

zagreb-info

,

Posudi mi smajl

,

Analena

,

Ifif Between

,

Illectricity festival 2010

,

PistoleroO in TrancE

Četvrtak 25.11. // Promocija knjige „Posudi mi smajl" // Analena + Ifif Between

Promocija knjige „Posudi mi smajl"

Gdje?
U bircu AKC Medika!

Kada?
U četvrtak, 25. studenog, u 21:00 - sharp!!

Što?
Promocija knjige „Posudi mi smajl" - proznog prvijenca chicken lezbe u srednjim 30-ima,Nore Verde

Zašto?
Zato što pucate od znatiželje i gladujete za dobrim štivom s okusom undergrounda

Tko?
Govore i na sva usta hvale: Ida Prester, urednik Meandarmedie Branko Čegec, Ante Perković

Zvučna slika:
D.J. Dalia

O proznoj knjizi „Posudi mi smajl": 

noraverda.png
Posudi mi smajl

Tekst tematizira odrastanje, formiranje i egzistenciju žene i djevojke u ranim 30-ima koja si utvara da je pripadnica famozne Generacije X. Ona rezimira svoju prošlost i sadašnjost prisjećajući se svojih „opasnih godina": partijanja i hedonizma, sastavlja puzzle sjećanje na odrastanje, studiranje, te proces vlastitog seksualnog „coming outa". Prisutan je i neizbježan osvrt na kaotičnu i burlesknu medijsku scenu u Hrvata.

Žarišne točke interesa autorice su godine rata, eksperimentiranje s drogama i alkoholom, prva lezbijska i erotska iskustva, preživljavanje vlastitim snagama bez materijalnog kapitala, destrukcija i vitalizam koji se izmjenjuju u svakodnevnom životu pripovjedačice, pronalazak partnerice na trusnoj zagrebačkoj gay sceni, egzistencijalne krize vječne selidbe i promjene podstanarskih adresa..

Ispovjedni tekstovi premreženi su citatima iz pop kulture koji otkrivaju još jednu ovisnost glavne junakinje - ovisnost o glazbi. Riječ je o stvarnosnoj prozi duboko uronjenoj u subkulturu.

Bilješka o autorici: 

Nora Verde pseudonim je autorice rođene i školovane na jugu Dalmacije. Pod vlastitim imenom objavila je do sada nekoliko zbirki poezije u 90-ima i jedno publicističko (ne)djelo u 2000.-tima. 

Opsjednuta je Generacijom X, eskapizmom, pop i rock herojima i heroinama. Nagluha je, a plaćena da čuje. Zaboravlja imena, pamti stanja. Živi i radi u Zagrebu, na geografskoj karti dosljedno se uspinje k Sjeveru.

Analena + Ifif Between

analena_640480.jpg
Analena

Analena (Hrvatska/Slovenija)
http://www.myspace/analena

Najbolji primjerak "domaće a svjetsko" post-punk-emo-noise-a. Jedan od rijetkih domaćih bendova koji ima vjernu publiku bez obzira sviraju li u Zagrebu, Berlinu, Splitu ili Ljubljani, Poljskoj, Austriji, Srbiji, Francuskoj ili Turskoj. Ana i mušketiri Mijo, Zet i Miran donijet će dašak blještavila međunarodnog undergrounda i u najekskluzivniju hrvatsku rupu.

Ifif Between (Francuska)
http://www.myspace/ififbetween

Po prvi put u Hrvatskoj, ludi bend sa ženskim vokalom koji svira fuziju post/freak/noise hardcore-a. Jedan od bendova koji je definitivno osvježenje na sceni!! Od utjecaja na njihovu mjuzu sami navode: Mr. Bungle, GusWeg Watergang, Pantera, Frank Zappa, Primus, KingCrimson, Monkomarok. Dovoljna referenca da ih nepropustite!

Ulaz od 20h, koncert u 21h.
Upad: 30 kn

Petak 26.11. // CFSN ⋅ Illectricity festival 2010: Inter:Act

Zagreb Sound Clash 
Bassinvaders! vs Kontrapunkt vs DUBstepKLUB vs Confusion

U duhu jamajkanske sound system clash tradicije, sada ćete po prvi put i u Zagrebu imati priliku navijati za vaš najdraži zvuk uz pionire zagrebačke bass music scene. Pobjednik je ekipa koja vas najviše digne na noge i ruke. Zato dođite, plešite, skačite i vičite - Reeewind!

30kn do ponoći / 40 nakon

Subota 27.11. // Kozmičko-Zabavno // PistoleroO in TrancE

pistolero_trance_jgrrld.jpg
PistoleroO in TrancE

Live: Psilocybian aka Mammal Footwork (Osijek, Ovnimoon Rec)

http://www.psyshop.com/shop/CDs/ovn/ovn1cd006.html,
http://soundcloud.com/psilocybian,
http://soundcloud.com/mammalfootwork

Psilocybian aka Saša Dukić aka Mammal Footwork promovira svoj debi album koji je upakiran u fuziju dubokih, kozmičko-zabavno-muzičkih elemenata progresive, goe i hrpe fine magije.

Djs: Dovla ( Zagreb, Interchill Rec)
myspace.com/djdovla
Pelks (Zagreb, Pistolero) 
pistolerobreaks.org
 

Od 22h Upad: 30 kuna

25.11.2010. 13:15:00
Novi komentar
nužno
nužno