« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SNIJEG NE SMETA

Prometuje se po svim željezničkim prugama u zemlji

Sve dežurne ekipe su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fedja Klaric / CROPIX )
Više o

snijeg

,

vlakovi

,

Hrvatske željeznice

,

stanje u prometu

Stanje u željezničkom prometu na cijeloj mreži jutros se, u odnosu na sinoć, normaliziralo, vlakovi u lokalnom, regionalnom i međunarodnom prometu na svim prugama voze po voznom redu, a ako ima zakašnjenja onda je to do maksimalno 15-tak minuta, priopćeno je jutros iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Sve željezničke pruge na području Hrvatske otvorene su za promet, sve dežurne ekipe su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila.

Jedina veća kašnjenja koja su jutros zabilježena bilo je zakašnjenje noćnoga vlaka iz Splita, koji je u Zagreb došao sa 90 minuta zakašnjenja, dok je noćni vlak iz Zagreba za Split došao na vrijeme.

Također, 40 minuta kasnio je i vlak iz Čakovca preko Koprivnice, koji je čekao na pruzi kod Dugog Sela zbog kvara jednog elektromotornog vlaka na stajalištu Čulinec.

Naime, u 6,45 sati na prigradskom stajalištu u Čulincu pokvarila se elektromotorna garnitura prigradskoga vlaka koji vozi na relaciji Dugo Selo - Savski Marof. Vlak je oko 7,45 sati odvučen sa stajališta, nakon čega se promet počeo normalizirati i na relaciji Dugo Selo - Zagreb.

Zbog tog kvara kasnilo je deset vlakova između 40 i 60 minuta, koji su čekali na pruzi dok vlak iz Čulinca nije odvučen na zagrebački Glavni kolodvor.

Oko 9 sati stanje u zagrebačkom gradsko-prigradskom prometu potpuno se normaliziralo, tako da trenutno promet na cijeloj mreži teče bez većih poteškoća, navodi šefica Korporativnih komunikacija HŽ-a Vlatka Škorić. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 10:57:15
Novi komentar
nužno
nužno