« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Ceste prohodne, nema većih problema u prometu

Dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Maslenice i D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sva vozila

(Nikola Wolf/Cropix)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

snijeg u Zagrebu

Snijeg je u većem dijelu zemlje prestao padati, a očekuje se da će mjestimičnog snijega biti još samo u istočnim krajevima i Lici. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između -3 i 3, na Jadranu od 4 sjevernom do 11 °C na južnom.

Zagrebačka zimska služba je po prioritetima počistila sve važnije prometnice u gradu, a čišćenje će se nastaviti i tijekom današnjeg dana. Dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Maslenice i D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sva vozila, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski auto-klub. Krčkim mostom i dionicom Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabrana vrijedi za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorene su: D 1, Gračac-Knin D8 Jadranska magistrala: Senj-Sveta Marija Magdalena D 25 Gospić-Karlobag, D 218 Srb-Otrić D 506 Dobroselo-Mazin A, zabrana za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu vrijedi na sljedećim cestama: Gorski kotar i Hrvatsko primorje: B6 Orehovica-Kikovica A 6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva 1, D 3, na "staroj" cesti kroz Gorski kotar (dionica Zdihovo-Delnice), te na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama, i u zaleđu Novog Vinodolskog (ŽC 5094 Jasenak-Novi Vinodolski) te u općinama Viškovo, Klana, Matulji, Opatija, Lovran, Mošćenička Draga, zaleđe Bakra i Kraljevice, Rijeci i na otoku Cresu D8 GP Pasjak-čvor Matulji-Rijeka D40 Čavle-Sveti Kuzam D66 Brestova-Matulji D102 Šmrika-Krk-Baška ŽC Platak ŽC G.Jelenje-Crni Lug Lika i Zadarska županija: D 1 na Ličkoj magistrali, Karlovac-Gračac, D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 27 Gračac-Zaton Obrovački, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Žuta Lokva-Gospić-Gračac, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 522 Udbina-Gornja Ploča, D 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Srb.

Zabrana vrijedi i na svim cestama na području Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko- podravske i Požeško-slavonske županije te na Žumberačkom gorju. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema čekanja. U prekidu su katamaranske linije Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Novalja. Ostale trajektne i katamaranske linije su redovite. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 07:58:23
Novi komentar
nužno
nužno