« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ISTRAŽIVANJE

Dvije trećine Hrvata zadovoljno izborom Josipovića

Izborom su najzadovoljniji stanovnici sjeverne Hrvatske, dok je najviše nezadovoljnih u Dalmaciji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

GfK

,

predsjednik RH

,

Ivo Josipović

Preko dvije trećine građana starijih od 15 godina zadovoljno je izborom Ive Josipovića za hrvatskog predsjednika, pokazuje istraživanje GfK napravljeno dva mjeseca nakon predsjedničkih izbora, a izborom su najzadovoljniji stanovnici sjeverne Hrvatske, te oni stariji od 55 godina.

Istraživanje provedeno prošlog mjeseca na tisuću građana Hrvatske starijih od 15 godina, osobnom anketom u kućanstvu, pokazuje da je izborom Josipovića zadovoljno 68 posto ispitanika, 19 posto ih je bilo nezadovoljno, dok 13 posto ne zna je li zadovoljno.

Među zadovoljnim građanima, više od prosjeka, ističu se stanovnici u sjevernoj Hrvatskoj (79 posto), u Istri s Primorjem i u Slavoniji (73 posto), kao i visoko obrazovani (75 posto), te osobe starije od 55 godina (80 posto).

Među anketiranima, nezadovoljnih građana ima nešto više od prosjeka u Dalmaciji (28 posto) te gradu Zagrebu s okolicom (24 posto).

U Dalmaciji je, pak, najveći broj onih koji ne mogu izraziti ni pozitivno, niti negativno opredjeljenje (ne zna njih 20 posto), pokazuje istraživanje GfK. (hina/metro-portal)

11.03.2010. 12:54:10
Novi komentar
nužno
nužno