« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 6 godina
MLJAC

Proljetni gastro okusi u Dvorcu Mihanović

Terme Tuhelj predstavljaju novi proljetni meni koji obiluje sezonskim namirnicama

Pravo vrijeme za obrok u dvorcu Mihanović
Pravo vrijeme za obrok u dvorcu Mihanović (Terme Tuhelj)
Više o

Terme Tuhelj

,

dvorac Mihanović

,

gastro ponuda

,

proljetni meni

U ovo proljetno doba od bogatstva povrtnih i šumskih plodova chef kuhinje Dvorca Mihanović Mirko Ljubić, kreirao je maštovita jela. Dovoljno je izdvojiti salatu od ramsteka i lisnatih salata začinjenu maslinovim uljem i sjemenkama gorušice, juhu od koprive s kockicama prepečenog kruha te krem juhu od cvjetače s muškatnim oraščićem koji joj daje poseban „šmek", pa da odmah poželite doći u Terme Tuhelj.

Uživat će u domaćim njokima u umaku od gorgonzole i šparoga. Tu su i polpete od krumpira, špinata i svježeg sira s porilukom i celerom u umaku od vrhnja i vlasca. Ljubitelji ribe neće odoljeti fileu brancina sa žara na podlozi od kelja i kuhanog krumpira u umaku od bijelog luka i peršina.

Ako više volite meso, odabrat ćete file svinjetine mariniran kajenskim paprom i pečen na žaru ili pureću rolada punjenu šparogama i topljenim sirom. Sve te delicije zaokružit će se desertom - palačinkama s čokoladom i umakom od višanja ili flambiranim jabukama sa sladoledom, cimetom i suhim voćem.

Uz vrhunska jela idu i vrhunska vina, a u vinoteci Dvorca Mihanović čuva se više od 40 sorti iz svih krajeva Hrvatske s naglaskom na poznata zagorska vina koja se savršeno sljubljuju uz proljetni meni. 

23.04.2018. 13:30:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Miki
    26.04.2018. 10:42
    Isto dobro
  2. avatar
    Miki
    26.04.2018. 10:43
Novi komentar
nužno
nužno