« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
SAZNAJEMO

Prizovite imunitet i pripremite organizam na borbu protiv virusa

Svi smo barem jednom doživjeli neugodnu snagu virusa i bakterija, stoga bilo da želimo djelovati preventivno ili se obraniti od njih, ali i kad smo u fazi oporavka, trebamo osnažiti imunitet

Kako ojačati imunitet
Kako ojačati imunitet (Arhiva)
Više o

imunitet

,

virusi

,

Liquid sun

,

Green and more

Imunološki sustav je prirodna tjelesna obrana koja nas štiti od bakterija, virusa, parazita, gljivica i drugih stranih tijela koja bi mogla narušiti naše zdravlje. Iako ima sposobnost prepoznati strana tijela i proizvesti potrebne tvari da ih uništi, određeni faktori mogu ga oslabiti, a neki od njih su i toliko snažni da probijaju njegovu barijeru, što nas u konačnosti i čini podložnim infekcijama i oboljenjima.

Kako ojačati imunitet?

Uz dovoljno sna, između 8 i 10 sati dnevno, pripazite na prehranu. Prednost treba dati prirodnoj hrani, namirnicama organskog podrijetla jer pesticidi štete organizmu i narušavaju imunitet.

Svakodnevna konzumacija svježeg voća, povrća, žitarica i namirnica koja održavaju alkalnost organizma neka budu na listi vaših prioriteta.

Namirnice s visokom razinom antioksidansa odlična su prirodna zaštita organizma. Antioksidansi su dio vitamina, minerala i drugih hranjivih tijela u namirnicama i osim što djeluju kao čistači slobodnih radikala, pomažu u regeneraciji organizma uslijed disbalansa.

Unosom dovoljno tekućine hidratizirat ćete organizam te dodatno potaknuti njegovu detoksikaciju, time i njegovu obranu i samoiscjeljenje. Ispijajte dnevno bar 2 litre voda, svježe iscijeđenih sokova od voća i povrća, čajeve.

Budite fizički aktivni, šećite i boravite što više na zraku kako bi bili u psihofizičkoj kondiciji i prevenirali oboljenja. U slučaju da se ipak razbolite, mirujte do oporavka uz tople napitke (čajeve, limunade), okrepljujuće juhe i dodatke prehrani za osnaživanje imuniteta.

Superheroji našeg imuniteta!

Limun, med, đumbir neka vam svakodnevno budu nadohvat ruke. U čašu mlake vode ili čaja dodajte limun, svježe naribani đumbir i sve to zasladite žličicom meda. Limun je snažan izvor vitamina C, prirodni antioksidans, pozitivno djeluje na imunitet, ima snažno antibakterijsko i antivirusno djelovanje, a njegova kiselost potiče rad probave, štiti i detoksicira jetru.

Đumbir je također snažan saveznik u borbi protiv infekcija te ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje. Pomaže u jačanju imuniteta, poboljšava cirkulaciju i zagrijavanje organizma čime može pomoći da se u njemu prekine akumulacija toksina.

Med je znan kao univerzalni lijek koji jača imunitet kao prirodna riznica vitamina i minerala, djeluje antibakterijski i antivirusno, a u kombinaciji s limunom i đumbirom dodatno potiče njihovu probavljivost i bioiskoristivost. Pronađite ih sve i u Green&More RAW krem medu s limunom i đumbirom, pomno izbalansiranoj formuli trostruke učinkovitosti organske kvalitete.

Nutricionisti učestalo ističu zelenu hranu kao kompletnu radi mnogobrojnih nutritivnih vrijednosti.

Osjetite snagu zelenog lisnatog povrća poput špinata, blitve, zelja, kelja, koje ima nisko kalorična, ali visoko hranjiva svojstva te su prirodni izvor vitamina A, C, K, minerala poput magnezija, željeza, kalija.

Jedna od davnina poznata zelena povrtnica, koju danas nazivaju i zelenom supernamirnicom, je mlada zelena pšenica (Triticum aestivum). Ona je biljka s dugom tradicijom visokokvalitetne i djelotvorne hrane za koju danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo te je koncentrirani izvor antioksidansa, klorofila, vitamina i minerala radi čega nas može zaštititi od brojnih bolesti današnjice. Kao aktivan tjelesni pročistač koji neutralizira i odstranjuje toksine i slobodne radikale, ona detoksificira limfni sustav, krvotok, jetru i gastrointestinalni trakt. Njena iznimna vrijednost leži i u nutritivnom bogatstvu radi čega je korisna i u jačanju imuniteta. Samo 3 g dehidriranog praha mlade zelene pšenice nutritivni je ekvivalentan 600 g organski uzgojenog voća i povrća, a sadrži više vitamina C od naranče, više vitamina A od mrkve te više željeza od špinata.

Stoga uvedite u svakodnevnu konzumaciju zeleno s naglaskom na supernamirnice poput mlade zelene pšenice. Hrvatski brand Liquid Sun nudi organski uzgojenu i ručno branu mladu zelenu pšenicu iz Gorske Hrvatske koja se prerađuje po metodologiji obrade sirove hrane, kako bi se maksimalno očuvale sadržane nutricije. Liquid Sun proizvodi su dostupni u prahu, kapsulama i u krem medu; bez aditiva, pesticida te su nosioc certifikata vegan, organic, gluten free, Halal i Kosher.

www.liquidsun.com.hr

www.greenandmore.eu

https://www.facebook.com/greenandmore.hr/?ref=bookmarks

19.03.2020. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno