Preporuka - Hrana
Ljetni ručak
Fettuccine sa gorgonzolom
Priprema:
Skuhajte tjesteninu. Zagrijte 65 g gorgonzole, vrhnje za kuhanje i kravlji sir. Držite na vatri 4-5 minuta uz neprestano miješanje. Pomiješajte kuhanu tjesteninu sa špinatom, šunkom i peršinom te malo posolite. Prelijte sirevima i pomiješajte. Kod posluživanja posipajte preostalom gorgonzolom.
Sastojci:
100 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
250 g svježeg kravljeg sira
300 g fettuccine tjestenine
nekoliko listova svježeg špinata, natrganog na manje komadiće
200 g šunke, narezane na manje komadiće
peršin
sol
Voćna salata u ananasu
Priprema:
Izvadite unutrašnjost iz svake polovice ananasa. Izvađeni ananas usitnite i prebacite u veću zdjelu. Dodajte ostatak voća. Voće prebacite u polovice ananasa. Pomiješajte sir i orahe. Dodajte na vrh voća.
Sastojci:
1 ananas, narezan na pola
10-15 jagoda, narezanih na pola
200 g crnog grožđa
200 g zelenog grožđa
1 kiwi, narezan na manje komadiće
1 banana, narezana na manje komadiće
200 g svježeg kravljeg sira
25 g mljevenih oraha
(gastro.hr)
Novi komentar