« Život
objavljeno prije 16 godina

Preporuka - Hrana

Ljetni ručak

Više o

hrana

,

Fettuccine

,

ljetni ručak

,

gorgonzola

,

voćna salata

,

ananas

Fettuccine sa gorgonzolom

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. Zagrijte 65 g gorgonzole, vrhnje za kuhanje i kravlji sir. Držite na vatri 4-5 minuta uz neprestano miješanje. Pomiješajte kuhanu tjesteninu sa špinatom, šunkom i peršinom te malo posolite. Prelijte sirevima i pomiješajte. Kod posluživanja posipajte preostalom gorgonzolom.

Sastojci:

100 g gorgonzole
300 ml vrhnja za kuhanje
250 g svježeg kravljeg sira
300 g fettuccine tjestenine
nekoliko listova svježeg špinata, natrganog na manje komadiće
200 g šunke, narezane na manje komadiće
peršin
sol

Voćna salata u ananasu

Priprema:

Izvadite unutrašnjost iz svake polovice ananasa. Izvađeni ananas usitnite i prebacite u veću zdjelu. Dodajte ostatak voća. Voće prebacite u polovice ananasa. Pomiješajte sir i orahe. Dodajte na vrh voća.

Sastojci:

1 ananas, narezan na pola
10-15 jagoda, narezanih na pola
200 g crnog grožđa
200 g zelenog grožđa
1 kiwi, narezan na manje komadiće
1 banana, narezana na manje komadiće
200 g svježeg kravljeg sira
25 g mljevenih oraha

(gastro.hr) 

11.07.2008. 12:50:39
Novi komentar
nužno
nužno