« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Premoćna pobjeda Hillary u Portoriku

Fotografija vijesti
Više o

Hillary Clinton

,

Barack Obama

,

Portoriko

Senatorica Hillary Clinton premoćno je pobijedila na demokratskim predizborima održanim u nedjelju u Portoriku. Nakon 51 posto prebrojenih glasova, Clinton je u vodstvu sa 68 posto, dok je Obama, vodeći kandidat za predsjedničku nominaciju demokrata, dobio samo 32 posto glasova. Portoriko daje 55 delegata za Nacionalnu demokratsku konvenciju, a Clinton i Obama će ih podijeliti razmjerno osvojenim glasovima.

Oproštaj?Prema navodima medija, senatroica Clinton uskoro će se oprostiti od utrke i predsjedničku nominaciju prepustiti Baracku Obami. 

Terry McAuliffe, predsjednik kampanje Hillary Clinton rekao je da je Portoriko ‘još jedna sjajna pobjeda’ senatorice države New York. Iz njezinog je stožera najavljivano da će  uvjerljivom pobjedom u Portoriku Clinton osigurati vodstvo po ukupnom broju osvojenih glasova na svim predizborima, nakon čega će lakše uvjeriti tzv. superdelegate da izaberu nju, a ne Obamu za predsjedničkog kandidata.

Međutim, prema procjenama CNN-a, za takav je ishod trebala osvojiti 65 posto glasova, uz odaziv dva milijuna birača, što se nije dogodilo.  (HINA)

03.06.2008. 00:53:14
Novi komentar
nužno
nužno