« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci

Bush se ne sjeća je li šmrkao kokain

U Bijeloj kući održavale su se lude zabave, tvrdi McClellan

Bivši glasnogovornik predsjednika SAD-a kojemu je vjerno služio više od 10 godina, odlučio razotkriti tajne u svojoj knjizi
Bivši glasnogovornik predsjednika SAD-a kojemu je vjerno služio više od 10 godina, odlučio razotkriti tajne u svojoj knjizi (Reuters)
Više o

George W. Bush

,

Scott McClellan

,

Bijela kuća

,

kokain

U Sjedinjenim Državama ovih se dana priča samo o jednoj stvari: novoj knjizi bivšeg glasnogovornika Georgea W. Busha Scotta McClellana. Čak su i predizbori u demokratskom taboru bačeni u drugi plan, piše britanski Telegraph na svojoj internetskoj stranici. Naime, knjiga nekadašnjeg poslušnika prvog čovjeka SAD-a ‘Što se dogodilo: Unutar Bushove Bijele kuće i washingtonska kultura zavaravanja’ (What Happened: Inside the Bush White House and Washington’s Culture of Deception) izazvala je golemo zanimanje, a kako i ne bi kada McClellan u njoj piše:

‘Mediji se neće tako lako odreći glupih glasina o tome kako ja uzimam kokain. Ali znaš, istina je da se ja ne mogu sjetiti jesam li ga uopće probao ili ne. U Bijeloj kući smo, doduše, imali lude zabave, ali ja se jednostavno ne sjećam.’.

Izbjegavanje neugodnostiJednako kao i svjedok na suđenju, Bush često ‘izgubi sjećanje’, a sve to radi kako bi sebe poštedio bilo kakvih neugodnosti - napisao je u svojoj Scott McClellan i uzburkao američku javnost. 

Sve bi bilo OK da to nisu, kako tvrdi McClellan, riječi samog Georgea W. Busha. ‘I dalje mi nije jasno kako je uopće moguće da se netko ne sjeća je li uzimao zabranjenu drogu kao što je kokain’, piše McClellan. Amerikanci su u čudu, no nije prvi put da jedan poslušnik iz Bijele kuće, čim postane bivši odluči napistai knjigu na kojoj će još i zaraditi.   (METRO) 

03.06.2008. 00:50:46
Novi komentar
nužno
nužno