« Život
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
1952.-2010.

Preminuo Doug Fieger, autor legendarnog hita "My Sharona"

POGLEDAJTE VIDEO: Glazbenik je umro u svom domu u Woodland Hillsu u blizini Los Angelesa nakon šest godina borbe s tumorom na mozgu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Doug Fieger, vođa 'power pop' sastava The Knack i autor hita iz 1979. "My Sharona", umro je u nedjelju u dobi od 57 godina, objavio je njegov menadžer.

Fieger, rodom iz Detroita, umro je u svom domu u Woodland Hillsu u blizini Los Angelesa nakon šest godina borbe s tumorom na mozgu, prema navodima menadžera Jake Hookera, prenose američki mediji.

Fieger je osnovao grupu "The Knack" (Trik) u Los Angelesu 1978., koja je ubrzo postala stalni gost rock klubova na Sunset Stripu. Godinu dana kasnije bio je koautor teksta i glavni vokal na hit-singlu "My Sharona".

Rock himna "My Sharona", nastala na vrhuncu popularnosti disko glazbe, zadržala se na prvom mjestu Billboardove ljestvice popularnosti šest tjedana i postala standardom na američkim radio-postajama. Pjesma je postala fenomen pop kulture, parodirao ju je Weird Al Yankovic i drugi, a 'samplove' iz nje uzimala je rap skupina Run DMC. (hina/metro-portal)

15.02.2010. 22:55:11
Novi komentar
nužno
nužno