« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
nova knjiga

Predstavljena knjiga "NLP - Uvod u osobni rast i razvoj"

Tehnike NLP-a korisne su u svim područjima ljudskog djelovanja - biznisu, psihoterapiji, obrazovanju, sportu

Više o

NLP

,

neurolingvističko programiranje

Knjiga "NLP - Uvod u osobni rast i razvoj", autorica Dragane Mladenović i Jelene Vrsaljko, prvo je izvorno hrvatsko izdanje iz područja neurolingvističkog programiranja (NLP), istaknuto je na večerašnjem predstavljanju knjige u Novinarskom domu u Zagrebu.

"NLP je područje koje je jako slabo zastupljeno u literaturi i svaki pokušaj da ga se približi domaćem čitateljstvu je hvalevrijedan. U literaturi izvorno na hrvatskom jeziku nema drugih knjiga koje na ovako sustavan način obrađuju temu koja može ljudima značajno unaprijediti kvalitetu življenja", zapisala je recenzentica Tanja Pureta.

Knjiga predstavlja osnove, tehnike i vještine NLP-a te načela i vježbe kojima svaki pojedinac može u željenom smjeru unaprijediti svako svoje životno polje.

NLP je koristan model koji daje tehnike i uvjerenja koji nam pomažu da unaprijedimo svoje komunikacijske vještine i ostvarujemo željeno, a autorice ističu kako se NLP koristi u svim područjima ljudskoga djelovanja - politici, biznisu, rukovođenju, marketingu, prodaji, pregovaranju, psihoterapiji, u sportu, obrazovanju, itd.

Knjiga i NLP nude mnoge koncepte, a autorice Dragana Mladenović, Jelena Vrsaljko i urednica Vera Vujović ističu primjerice da svatko ima mogućnost izbora, da je sve što je potrebno za uspjeh u vama samima, da je učenje najdragocjeniji dar koji čovjek ima, itd.

Autorice, certificirane trenerice NLP-a koje djeluju u udruzi Prosperita, u knjizi iznose i niz primjera s kojima su se tijekom rada susretale i tumače pozadinu svakodnevnih problemskih situacija, a knjigu prati i DVD s kratkim filmom "Ajmo probat", s Dariom Lorenzi i Rakanom Rushaidatom, u režiji Daniela Rafaelića koji prikazuje kako tehnike NLP-a utječu na prihvaćanje različitosti i promjenu kvalitete komunikacije.

Knjigu "NLP - Uvod u osobni rast i razvoj" objavila je nakladnička kuća Kigen u svojoj novoj biblioteci Duh i tijelo. (hina/metro-portal)

Seminare na kojima možete naučiti tehnike i metode neurolingvističkog programiranja održava Udruga trenera NLP-a.

07.04.2009. 21:16:31
Novi komentar
nužno
nužno