« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRAIZVEDBA

Predstava "O medvjedima i ljudima" u Kerempuhu

Prva ovogodišnja premijera kazališta Kerempuh bit će predstava o "sagi o malim ljudima, kojima je borba za opstanak postala svakodnevica"

(Kerempuh)
Više o

Tarik Filipović

,

Kerempuh

,

zagreb-info

,

Saša Anočić

,

Ivan Đuričić

,

O Medvjedima i ljudima

Prva izvedba predstave redatelja i autora Saše Anočića odigrat će se u petak 9. travnja u 20 sati, dok je praizvedba na rasporedu u nedjelju 11.04 u 20 sati.

U predstavi glume: Ivan Đuričić, Luka Petrušić, Nina Erak-Svrtan, Tarik Filipović, Nera Stipičević, Edo Vujić, Branka Trlin, Mario Mirković, Anita Matić Delić, Linda Begonja/Ivana Roščić i Hrvoje Kečkeš.

O predstavi:

Ako bismo samo izašli na ulicu i bacili pogled; ugledali bi "iz prve" polovinu likova iz naše priče. "O medvjedima i ljudima" saga je o nama, malim ljudima, kojima je borba za opstanak postala svakodnevica.

Ujedno je i priča o "medvjedima", tj. ljudima koji su zbog svoje životne situacije (u koju su stavljeni, tj. u kojoj su rođeni) postali nekako "nezgrapni" i koji istog časa mogu postati umiljati ili otići u drugu krajnost - tj.mogu postati i najkrvožednije zvijeri ako "situacija" od njih to zahtijeva.

U "Medvjedima i ljudima" pratimo četrnaest likova tj. - osam priča, koje naizgled nemaju veze jedna s drugom, no ubrzo ćemo doznati što ih to povezuje i koja im je dodirna točka tj. poveznica.

Neke priče rađene su po istinitim događajima i to cijeloj priči daje dodatnu dimenziju. Ali ono što raduje to je da tragika koja je zaokupila naše malo društvo stubokom se poništava čistokrvnom komedijom kao možda jedinim izlazom ili načinom kako možemo pobijediti našeg moćnog neprijatelja.

Prva izvedba u petak 9.04. u 20 sati, praizvedba u nedjelju 11.04 u 20 sati.

02.04.2010. 11:58:58
Novi komentar
nužno
nužno