« Kazalište
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PRIČA BEZ PRESEDANA

Hamlet 7. travnja stiže u splitski HNK

Naslovna uloga pripada Miji Jurišiću, a uz njega glume Ante Čedo Martinić, Ksenija Prohaska, Frane Perišin, Trpimir Jurkić, Anastasija Jankovska i drugi

(Duje Klarić/Cropix)
Više o

Mijo Jurišić

,

Hamlet

,

HNK Split

U srijedu, 7. ožujka, u splitskom HNK bit će premijerno izvedena Shakespeareova tragedija "Hamlet", kapitalno djelo svjetske dramske literature, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji na kojoj su se intendantu Milanu Štrljiću i redatelju Aleksandru Ogarjovu pridružili i neki glumci.

U naslovnoj ulozi je Mijo Jurišić, a u ostalim ulogama glume Ante Čedo Martinić, Ksenija Prohaska, Frane Perišin, Trpimir Jurkić, Anastasija Jankovska i drugi. Scenografkinja i kostimografkinja je Vera Martinova, redatelj videomaterijala Dan Oki, a scensku glazbu je odabrao redatelj.

"Za mene 'Hamlet' nije priča o mržnji ili osveti, to je priča bez presedana, priča o nevidljivoj, nadljudskoj ljubavi. Ljubav danskog kraljevića prema ocu usporediva je sa svemirskim konceptom ljubavi prema ocu. Hamletova je ljubav oprečna kršćanskoj ljubavi. Ona nije stvaralačka, ona donosi pogibelj njegovim bližnjima i svima koje voli. Mi pričamo o tome da ljubav može biti i razorna, da može donijeti i potpuno uništenje", kazao je redatelj Ogarjov.

Ravnateljica splitske Drame Dubravka Lampalov rekla je kako je "Hamlet" kruna ovosezonske dramske produkcije te kako će glazbeno kazalište ravnopravno nastupati s dramskim.

"Za predstavu je zanimanje veliko, a ja sam ponosan na svu tu mladost koja sudjeluje u njoj. Uspostavili smo dobar kontakt s redateljem i mogu kazati da sam gotovo siguran kako ćemo dobiti hrabru, zaigranu i veselu predstavu", kazao je intendant HNK Milan Štrljić. (hina/metro-portal)

02.04.2010. 21:47:51
Novi komentar
nužno
nužno