« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
INOZEMNI USPJEH

Predstava kazališta "Žar ptica" oduševila Mongolce

"Čudesan svijet brojeva" prikazali su glumci kazaliđta "Žar ptica" na poznatom međunarodnom festivalu Children - Theatre - Future

Žar ptica
Žar ptica (YouTube)
Više o

Žar ptica

,

Mongolija

,

gostovanje

,

učenička karta

Gradsko kazalište "Žar ptica" s višestruko nagrađivanom predstavom "Čudesan svijet brojeva" sudjelovalo je i na poznatom međunarodnom festivalu Children - Theatre - Future u mongolskom glavnom gradu Ulanbatoru, priopćeno je danas iz tog kazališta.

Kako bi pomicalo međunarodnu kulturnu suradnju, mongolsko je ministarstvo kulture organiziralo festival na kojem su gostovala kazališta za djecu i mlade iz gotovo cijelog svijeta, a "Žar ptica" kao jedino kazalište iz ovog dijela Europe.

Pred oduševljenom publikom prepune dvorane Nacionalnog dramskog kazališta predstavu su 30. lipnja na englekom jeziku izveli glumci Ana Marija Bokor, Vesna Ravenšćak, Zrinka Kušević i Drago Utješanović.

"Čudesni svijet brojeva" režirao je Sunny Sunninsky, scenografiju i kostimografiju izradila je Martina Karla Franić, a glazbu je skladao Neven Frangeš.

"Žar ptica" novu sezonu počinje potkraj kolovoza s humanitarnom akcijom "Osmijehom do zdravlja" i "Dobro došli dragi prvoškolci". Usporedno će se održavati i probe za novu predstavu "Naša je mama postala zmaj" Nives Madunić-Barišić u režiji Marija Kovača. Praizvedba se očekuje 23. rujna.(hina/metro-portal)

05.07.2010. 13:36:09
Novi komentar
nužno
nužno