« Kazalište
objavljeno prije 14 godina
KAKO SE GLUMCI IGRAJU

In Camera u Teatru &TD

Predstava redatelja Darija Harjačeka na rasporedu je 29. i 30. lipnja u 20h

IN CAMERA
IN CAMERA (Teatar &TD)
Više o

Teatar &TD

,

guitarmasterclass.net

,

sp u kataru

Predstava je inspirirana idejom filma Luisa Bunuela „Anđeo uništenja" iz 1962. te u središte svojeg interesa postavlja pitanje stalnosti i utemeljenosti prostora unutar kojeg glumci postaju element kontinuiteta i nepromjenjivosti.

Redatelj projekta, Dario Harjaček opisuje predstavu: "In camera se temelji na analizi procesa, analizi promjene i usmjerenosti na prikazivanje načina na koji glumac tijekom rada nadograđuje svoj izvedbeni materijal te na koji se način može rekonstruirati onaj primarni, nesavršeni materijal u kasnijim fazama. Riječ je o analizi osobne nesavršenosti, o analizi osobnog izlaganja, analizi delikatnog prostora koji dijeli rezultat glumačkog rada od početnog, ispitivačkog."

Predstava 'In camera' bavi se igrom kao osnovnim glumačkim sredstvom, kao osnovnim realitetom teatra. Imaginirati, igrati - znači ostati i opstati u teatru. Što se pak događa u situaciji u kojoj glumci svojom igrom pokušavaju održati živim nešto što samo po sebi više ne živi, nešto što više ne postoji? Što se događa kada glumci igraju s idejom da je njihova igra besmislena? U tom se trenutku imaginarna drama predstave seli u realnu dramu glumaca koji predstavu stvaraju.

U predstavi glume: Ana Karić, Darko Japelj, Dean Krivačić, Maja Katić

Dario Harjaček rođen je 1979. godine u Beču, a do 1997. živi u Varaždinu. Završio je studij povijesti umjetnosti i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2006. diplomirao na Odsjeku kazališne režije i radiofonije pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Godine 2004. njegov režijski ispit 'Adam i Eva' prikazan je u sklopu festivala EUROKAZ. Režirao je desetak kazališnih predstava među kojima su posebno zapažene predstave 'Tri sestre' i 'Pijanistica' nastale u Teatru &TD.

U kazališnoj sezoni 2009/2010 ostvario je čak tri režije: 'Alabama' Davora Špišića u GDK Gavella, 'Hamletpersona' u ZeKaeMu te 'Nemreš pobjeć od nedjelje' Tene Štivičić u Ludens teatru.

Cijena ulaznice: 40kn/20kn studenti

28.06.2010. 10:47:26
Novi komentar
nužno
nužno