« Seks
objavljeno prije 2 godine i 8 mjeseci
MA DA?

Predigra je važna, ali...

Često se čini da je predigra namijenjena prije svega tome da muškarci što više uzbude ženu te je tako pripreme na što je moguće kraći i brži spolni odnos

Nemojte da traje baš predugo...
Nemojte da traje baš predugo... (Arhiva)
Više o

seks

,

predigra

,

dužina seksa

Predigra ima gomile načina... no, svi su zapravo isti - trebate napaliti partnera/partnericu kako bi poželjela seks i prepustila se... 

Naravno, svi znaju da je predigra namijenjena zagrijavanju za seks. Uz njenu pomoć trebali bi se uzbuditi um i tijelo.

Što je bolja predigra, bolji je seks jer je uzbuđenje veće. No, je li predigra doista tako važan čimbenik u kvaliteti samog spolnog odnosa ili ukazuje na nesposobnog ljubavnika?

Često se čini da je predigra namijenjena prije svega tome da muškarci što više uzbude ženu te je tako pripreme na što je moguće kraći i brži spolni odnos.

>> Tri zablude o predigri koje mogu upropastiti seks >>

Ukazuje li to na njihovu nesposobnost za stvarni spolni odnos? Ili dobri ljubavnici doista trebaju nevjerojatno duge predigre, kako bi se uspjeli povezati sa svojim partnericama? Ili su možda žene doista tako zahtjevne da trebaju duge predigre pa muškarci samo jako poštuju njihove želje i potrebe?

Neka nova istraživanja govore da predigra ustvari jako malo doprinosi ženinom istinskom užitku u seksu. Dosta značajniji je »glavni događaj«. U jednom istraživanju 2.300 žena ispitano je o spolnom životu.

Pitanja su bila usmjerena prije svega na odnos između potrebnog, odnosno željenog vremena predigre i samog spolnog odnosa te kako taj odnos utječe na broj i kvalitetu orgazama.

>> Seks u kadi - romantična predigra i najbolje poze >>

Predigra se pobrine prije svega za emocionalnu povezanost među partnerima, koja također ima značajnu ulogu pri spolnom odnosu, no, možemo je postići i na neki drugi način. Na samu kvalitetu spolnog odnosa i orgazme kod žene baš i nema znatan pozitivni učinak.

Škotski i češki znanstvenici kažu da je potrebno više pozornosti posvećivati kvaliteti i vremenu samog spolnog odnosa unatoč tome što brojni terapeuti i spolni priručnici naglašavaju upravo suprotno.

>> Maženje je češće utjeha nego predigra za seks >>

Dakle, znanstvenici preporučuju da se, umjesto da učite masažu, razne tehnike ljubljenja i još štošta, pobrinete za kondiciju vašeg penisa kako bi spolni odnos trajao što duže. Ako vam to ne uspije, još uvijek možete posegnuti za raznim spolnim pomagalima - nemojte očekivati nevjerojatne orgazme samo od poljubaca. Bar ne kod većine običnih smrtnica.

29.06.2021. 21:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    29.06.2021. 23:48
    Vazno da je sex dobar
Novi komentar
nužno
nužno