« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Pravilno uklanjanje šminke s lica

Ako ne uklonite svu šminku, pore će ostati začepljene i možete se pozdraviti sa zdravim i lijepim tenom

S očima treba biti naročito oprezan
S očima treba biti naročito oprezan (Arhiva)
Više o

savjeti

,

šminka

,

losioni

,

skidanje šminke

,

čišćenje lica

,

kreme za lice

Šminku nije jednostavno nanijeti da izgleda dobro, no jednako važno je i skinuti je na pravilan način kako bi i dalje imali zdrav i lijep ten. 

Za pročetak, potrebno je skinuti šminku s očiju gdje u pravilu ima najviše šminke koja se tijekom skidanja prenosi na ostatak lica. Znači, temeljito skidanje na način da se maramica za skidanje šminke ili blazinica s kremom drži nekoliko sekundi prislonjena na oko, pa se tek tada skida šminka. 

Oko se ne trlja, jer se tako oštećuje nježna koža kapka i lome trepavica, stoga, strpljenje je ključna riječ kod uklanjanja šminke s lica.

Proizvodi za čišćenje trebaju odgovarati tipu kože koji imate, pa ako vam je koža osjetljiva izbjegavajte proizvode koji nisu prirodni, mješovitoj i masnoj koži najbolje odgovaraju gelovi i losioni protiv akni, a oni sa suhom kožom trebaju koristiti mlijeka ili dvofazne emulzije.

Za kraj, kratak podsjetnik - prije kupovanja proizvoda za čišćenje lica treba obratiti pažnju na namjenu, sredstva protiv prištića ne nanose se na oči ni slučajno, a losion za lice vraća vlagu licu nakon čišćenja, a ne uklanja šminku.

30.08.2013. 13:17:29
Novi komentar
nužno
nužno