« Putovanja
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
AMBICIOZNO

Poznati natpis Hollywood postaje hotel?

POGLEDAJTE GALERIJU - Pred najpoznatijim hollywoodskim slovima je neizvjesna budućnost

(www.bayarch.dk)
Više o

Hollywood

,

arhitektura

,

Los Angeles

,

bayarch

,

Christian Bay Jorgensen

"Želite li sobu u slovu L ili u slovu D?", moglo bi za nekoliko godina glasiti pitanje koje će se postavljati gostima neobičnog hotela izgrađenog u sklopu poznatog natpisa u Los Angelesu.

Ideja potječe od nizozemskog arhitekta Christiana Baya Jorgensena, a pretpostavlja zamjenu postojećih slova dvostruko većima koja bi mogla poslužiti za smještaj bogatih gostiju.

Pogled iz hotelskih soba zasigurno bi se mogao jako dobro naplatiti, a iza samih slova bilo bi dovoljno mjesta za bazene i ostale uzbudljive sadržaje koje gosti očekuju u hotelima s pet zvjezdica. Na vrhu svakog slova nalazile bi se terase za odmor i noćne tulume.

Ideja nije toliko neostvariva kao što se na prvi pogled čini. Naime, današnji natpis se nalazi na privatnom posjedu i vlasnici su najavili da zemljište namjeravaju prodati još ove godine za najmanje 12,5 milijuna dolara. Ukoliko udruga "Save the peak" ne uspije prikupiti dovoljno novaca za otkup, novi vlasnik će imati pravo ukloniti slova ili pak uložiti u gradnju hotela.

22.04.2010. 10:50:00
Novi komentar
nužno
nužno