« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
STANJE UMA

Pozitivno razmišljanje utječe na stvarnost

Psiholozi tvrde da razmišljanje o pozitivnim ishodima pokreće skrivene snage u mozgu koje vas vode do željenog cilja

Zašto optimisti obično prolaze bolje!
Zašto optimisti obično prolaze bolje! (Shutterstock)
Više o

samopouzdanje

,

pozitivno razmišljanje

,

sugestije

,

afirmacija

,

samoprogramiranje

,

moć sugestije

,

moć uvjeravanja

Razmišljanje na pozitivan način tema je tolikog broja knjiga da bi samo za njih trebala prilično velika knjižnica. No, psiholozi Maryanne Garry i Robert Michael sa Sveučilišta Victoria na Novom Zelandu udružili su se s Irvingom Kirschom s Harvarda i odlučili dublje ući u to područje.

Nakon istraživanja tvrde da takav način razmišljanja usađuje sugestiju u naš mozak na sličan način kako to radi hipnoza. Jednom kad zamislimo kako bi trebao izgledati savršeni ishod, sve naše misli i ponašanje bit će usmjerene prema ostvarenju tog cilja, što će definitivno pomoći da se to stvarno i dogodi, što znači da smo sebe programirali na uspjeh.

Naravno, ovdje nema magičnih rješenja, ali učinci sugestije su bitno jači nego što se misli i snažno utječu na promjenu ponašanja i ostvarenje ciljeva. Mnoga su istraživanja već pokazala da namjerne sugestije utječu na način kako ljudi obavljaju određene zadatke, a u tu kategoriju spada i popularni placebo.

Kako naš um ima spremne reakcije na određene događaje, ako pozitivno razmišljamo o određenom željenom ishodu tako će se i prilagoditi naše reakcije, što će na kraju dovesti do ispunjenja cilja. Što je najvažnije, jednak učinak imaju i nenamjerne sugestije, stoga budite oprezni što poručujete drugima.

 

09.05.2013. 16:28:00
Novi komentar
nužno
nužno