« Putovanja
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ODMOR

Potpuni oporavak duha i tijela u Termama Laško

Ako se želite dobro odmoriti i opustiti, očistiti tijelo od toksina, osnažiti imunitet, uživati u ritualima ljepote i njege ili trebate rehabilitaciju nakon određenih zdravstvenih tegoba, rješenje je nadohvat ruke

Terme Laško su samo sat i pol od Zagreba
Terme Laško su samo sat i pol od Zagreba (Terme Laško)
Više o

welness

,

Terme Laško

Termalni izvori uz rijeku Savinju još su od davnina pružali stanovnicima tog kraja dobre uvjete za život: žene su tako odjeću prale u toploj izvorskoj vodi koja je i tada, a posebice danas kada je znanost definirala sve njezine zdravstvene prednosti, značila bolji i ugodniji život.

U ljekovitim izvorištima uz Savinju uživali su još rimski legionari; u vrijeme austrougarskog cara Franje Josipa I., grad Laško postaje pravo mondeno lječilište, dok se danas ovdje smjestio najmoderniji centri zdravstvenog i wellness turizma ovog dijela Europe - Terme Laško.

Termalni centar Thermana Park Laško s preko 2200 četvornih metara vodenih površina, najsuvremenijim spa centrom i saunama, kongresnim centrom te ayurvedskom ordinacijom te Hotel Zdravilišče Laško s termalnim bazenima i Centrom zdravlja i ljepote te Centrom medicine prave su oaze užitka za sve one željne odmora, ali i revitalizacije duha i tijela. 

Po čemu je termalna voda Laško posebna?

Ona dolazi iz dubine od 160 metara, srednje je mineralizirana, a istraživanje koje je proveo ugledni Institut Bion pokazalo je kako - uz stabilne i dobro oblikovane kristale - ima vrlo kvalitetno biopolje zbog čega zrači jaku životnu energiju i tako djeluje na uravnoteženje tijela i psihe.

Svojom umirujućom toplinom (od 32 do 34 stupnja) ublažava bolove i omogućava lakše kretanje, čisti tijelo od toksina, smanjuje njegovu kiselost, djeluje blago laksativno, poboljšava prokrvljenost unutarnjih organa, jača obrambenu sposobnost organizma, pruža oporavak nakon moždanog udara, rješava ginekološke i dermatološke tegobe... Zbog pozitivnih i poticajnih svojstava termalna voda Laško preporučuje i za piće.

Tako se u sklopu Thermane nalaze i dvije kušaonice termalne vode koju stručnjaci preporučuju piti u malim gutljajima, na način da ju neko vrijem zadržite u ustima prije nego ju progutate. Preporučuje se popiti dvije litre termalne vode dnevno.

Velika atrakcija za posjetitelje Thermane svakako je i kompleks zatvorenih bazena smještenih pod velikom staklenom kupolom koja se ljeti otvara i kroz koju se pruža neodoljiv pogled na pitoreskne brežuljke i crkvicu Sv. Mihaela.

Bazen s valovima, dječji vodeni park, tri „viseća" whirlpoola iznad bazena, brza rijeka..., ali i rekreacijsko-masažni bazeni i vodeni tobogani za djecu na vanjskim površinama, kao i moderno opremljena dvorana za vježbanje, privlače i one koji vole aktivan odmor.

Njih će obradovati i vijest da se uz Savinju uređuje i 12-ak kilometara duga biciklistička staza od Laškog do Celja, ali i teretana na otvorenom uz sam Thermana Park Laško. 

03.09.2018. 11:29:00
Novi komentar
nužno
nužno