« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
STVARNO?

Postignut dogovor o rješavanju ukrajinske krize?

Ukrajina je u petak priopćila da je postignut dogovor o rješavanju krize na pregovorima između predsjednika Viktora Janukoviča, oporbe i trojice europskih ministara koji su trajali čitavu noć

Viktor Janukovič je pristao na dogovor
Viktor Janukovič je pristao na dogovor (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

prekid vatre

,

dogovor o primirju

Služba za informiranje ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča u priopćenju kaže da će dogovor biti potpisan u podne (10,00 GMT) ali nije dala nikakve dodatne pojedinosti.

Oporba i ministri EU-a - Francuske, Njemačke i Poljske - nisu odmah potvrdili da je postignut dogovor, a jedan je europski izvor ranije kazao da su pregovori bili "vrlo teški". "Pregovori su bili vrlo teški i trajali su cijelu noć", kazao je. "Sada je stanka. Sudionici će se ponovno sastati prije podneva".

Stanje u Kijevu tijekom noći bilo je napeto ali mirno, nakon dana sukoba između policije i prosvjednika u kojima su poginuli deseci ljudi a mnogi su ozlijeđeni. Na glavnom trgu u Kijevu tijekom noći, po izvješćima, nije bilo nasilja.

Europska unija odlučila je u četvrtak nametnuti sankcije dijelu ukrajinskih dužnosnika. Ministri vanjskih poslova EU-a u priopćenju su kazali da će ciljane sankcije uključiti zamrzavanje imovine i neizdavanje viza, te da će biti uvedene po hitnom postupku.

Sjedinjene Države upozorile su Kijev da razmišljaju o sličnom potezu, a najnovije osvrte na situaciju i osobna iskustva možete naći na opširnom forumu UA- Ukrajina koji od početak prati situaciju na Euromajdanu..

21.02.2014. 10:24:00
Novi komentar
nužno
nužno