« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MA DA?!

Janukovič pobjegao iz Kijeva, Timošenko puštena iz zatvora

Jutros su prosvjednici ušli u praznu predsjedničku palaču, a parlament je donio odluku o puštanju Julije Timošenko iz zatvora

Bivša premijerka izašla iz zatvora
Bivša premijerka izašla iz zatvora (Arhiva)
Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko puštena je na slobodu, izjavila je njezina glasnogovornica Natasha Lysova za AP. Naknadno je rekla da je mislila samo da odluka palamenta o ukidanju odredbe na temelju koje je Timošenko osuđena znači da ona mora biti oslobođena.

Kći Julije Timošenko, Jevgenija, najavila je da će u subotu otići u Harkiv, gdje je Julija Timošenko utamničena 2011. uz zatvorsku kaznu od sedam godina zbog zlouporabe položaja

Ukrajinski zastupnici izabrali su u subotu bliskog saveznika zatočene oporbene čelnice Julije Timošenko na mjesto predsjednika ukrajinskog parlamenta, budući da je dosadašnji predsjednik, suradnik predsjednika Viktora Janukoviča, ranije u subotu podnio ostavku, prenose agencije.

Novi predsjednik parlamenta Oleksander Turčinov visoki je dužnosnik stranke Domovine Julije Timošenko. Izabran je s 288 glasova zastupnika 450-članog parlamenta. 'Ukrajinske vlasti nastavit će raditi na stabiliziranju stanja u zemlji', rekao je Turčinov, prenosi AFP.

U ukrajinskom parlamentu trenutno traje rasprava o zahtjevu oporbe da se Janukoviča odmah smijeni s dužnosti. Oporbeni čelnik Vitalij Kličko rekao je u parlamentu da je Janukovič napustio Kijev i da zemlja mora hitno održati prijevremene izbore, najkasnije do 25. svibnja.

Nije poznato gdje se trenutno nalazi Janukovič, iako je ranije bilo najavljeno da će u subotu posjetiti grad Harkiv na sjeveroistoku zemlje, svoje snažno uporište.

22.02.2014. 13:19:00
Novi komentar
nužno
nužno