« Seks
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
HE HE

Popodnevni odmor u krevetu - aktivni!

Kada ste odmorni, poboljšava se i raspoloženje, što može dovesti do kvalitetnijeg seksualnog života

Popodne možete provesti i ovako...
Popodne možete provesti i ovako... (iStock)
Više o

vikend

,

popodnevni odmor

,

popodnevni seks

Vikend u krevetu s partnerom - većina je o tome sanjala, neki i stvarno napravili, a još više njih pričalo bajke o tome... no, bilo kako bilo, možda će vam to pasti češće na pamet nakon što doznate koje su dobrobiti takvog slijeda stvari....

Seks na brzaka, a zatim popodnevni odmor, sve u jednom, utječe na to da se u vašem tijelu smanjuje razina hormona kortizola, hormona stresa, a otpuštaju se hormoni sreće, oksitocin i dopamin. Sve te tjelesne promjene rezultiraju opuštanjem tijela i uma, što vas vodi do stanja savršenog za uplovljavanje u drijemež, objasnila je doktorica Saralyn Mark.

No, veza seksa i drijemanja tu ne prestaje. Studija koju je provelo Sveučilište Michigan otkrila je da žene imaju jaču seksualnu želju ako dulje spavaju. Svaki sat drijemanja znači bi 14% veću vjerojatnost za seks!

"Znanost je još jednom potvrdila korist dobrog sna za naš seksualni život", rekao je dr. sc. David Kalmbach, voditelj studije. Kada ste odmorni, poboljšava se i raspoloženje, što može dovesti do kvalitetnijeg seksualnog života.

"Ne samo da su žene sklonije seksualnim aktivnostima kada se osjećaju bolje, nego, čini se, u tim trenucima više i uživaju u seksu", objasnio je Kalmbach.

Stoga, ne časite ni časa, naš je savjet...

31.03.2019. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno