« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

Pojačajte svoj imunitet

Ne ulazi samo ljubav kroz želudac, nego i zdravlje: jak imunitet najvažniji je agent protiv koronavirusa

Osnažite ga!
Osnažite ga! (Arhiva)
Više o

imunitet

,

snažan imunitet

U borbi protiv koronavirusa najvažnije je imati dobar imunitet. A zdravlje kreće, tvrde nutricionisti, iz crijeva, dakle hrane koje unosimo u organizam.

Jesen je donijela šarenu paletu voća i povrća koji nam mogu pomoći ojačati imunitet.

Ne ulazi samo ljubav kroz želudac, nego i zdravlje. Najvažnije je pravilo izbjeći monotonu prehranu, a tjedno u jelovnik uvrstiti bar 25 različitih namirnica. Zato nutricionisti biraju što više boja na tanjuru.

Osim namirnica koje zagrijavaju, preporučljivo je konzumirati i one koje će na brz i adekvatan način mineralizirati naš organizam te mu povratiti izgubljenu snagu.

Idealnu namirnicu za ovu svrhu predstavljaju apsolutno svi orašasti plodovi.

Češnjak - s razlogom zvan super namirnicom jer sadrži 200tinjak aktivnih tvari - češnjak je bogat eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, enzime, polioze poput inzulina, adenozina i alicina.

Kupus - ono po čemu je kupus karakterističan je velika količina vitamina C kojeg sadrži čak duplo više nego naranča. Zato je omiljeno jelo u juhama, varivima i novogodišnjim jelima kao kiseli kupus kada pomaže bržoj detoksikaciji organizma. Ujedno je i odlična preventiva tijekom sezone gripe jer je bogat i vitaminima C, K, B6 i A.

Orašasti plodovi i sjemenke, kao i sve što se pravi od njih podiže temperaturu tijela. Osim što sadrže ogromnu količinu energije, također obiluju vitaminima, mineralima i omega 3 kiselinama.


01.11.2020. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.11.2020. 09:39
    luk ćešnjak je dobar protiv upala
Novi komentar
nužno
nužno