« Hrvatska
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
PROGNOZA VREMENA

Pogoršanje vremena na vidiku

Sa zapada kontinenta približava se novo naoblačenje u frontalnom poremećaju koji će do naših krajeva pristići krajem dana

Stiže novi snijeg?
Stiže novi snijeg? (Arhiva)
Više o

prognoza vremena za vikend

,

snijeg

,

pogoršanje

Prognoza vremena neće baš oduševiti ljude - sprema nam se novo pogoršanje vremena, a ako ćemo vjerovati popularnom yr.no, zasut će nas snijeg, i to najjači ove zime.

Sa zapada kontinenta približava se novo naoblačenje u frontalnom poremećaju koji će do naših krajeva pristići krajem dana. Do tada smo i dalje pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka pa će ujutro mjestimice biti magle i niske naoblake, a zatim djelomice sunčano.

U sjeverozapadnim nizinskim krajevima i na sjevernom Jadranu očekuje se postupan porast naoblake, osobito prema kraju dana kada će u tim krajevima biti vrlo slabe kiše, a u gorju, navečer, i susnježice i snijega. Tijekom noći kiša će se proširiti i na ostatak zemlje, a uz pad temperatura, susnježice će ponegdje biti i u središnjim te istočnim kopnenim krajevima.

Najviše dnevne temperature na kopnu između 4 i 9, a na Jadranu od 10 do 14 stupnjeva. U unutrašnjosti se danas očekuje slab vjetar, na istoku umjeren jugoistočni, a na Jadranu ujutro još umjerena bura, podno Velebita i s olujnim udarima. Od sredine dana vjetar će biti u slabljenju i okretanju na umjeren jugoistočnjak .

U nastavku vikenda, ali i idućih dana, bit će oblačnije uz povremene slabe oborine, na kopnu uglavnom u obliku susnježice i snijega, koji će u gorskim krajevima podebljati snježni pokrivač. Na Jadranu će i dalje biti uz povremenu kišu, sutra i vjetrovito. Puhat će jaka bura, na udare i olujna, a od ponedjeljka će biti u slabljenju. Jutarnje temperature malo više nego proteklih dana, a dnevne od sutra niže.

17.02.2018. 12:00:00
Novi komentar
nužno
nužno