« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
20 DJEVOJAKA

Pogledajte finalistice za ovogodišnji izbor Miss Universe

GALERIJA - Prvi izbor Miss Universe održan je 1952. godine u Long Beachu, California, i u njemu je sudjelovalo 29 djevojaka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

žene

,

Hrvatska

,

Miss Universe

,

izbor ljepote

Prva Miss Universe bila je Armi Helena Kuusela, 17-godišnja djevojka iz Finske. Ona je okrunjena neprocjenjivo vrijednom krunom, koju su nosile posljednje tri ruske carice Romanoff, a bila je sačinjena od 1.529 dijamanata koji su ukupno imali 300 karata..

Godine 1960. natjecanje je po prvi puta izravno prenosila televizija u cijelom SAD-u; od 1966. izbor se po prvi puta uživo prenosi u boji, a 1972. izbor Miss Universe se po prvi puta održava izvan granica SAD-a, u Puerto Ricu, odakle se izbor izravno, po prvi puta, prenosi putem satelita.

U posljednjih 50-ak godina puno se toga promijenlo u svijetu, pa tako i u natjecanu Miss Universe. Današnje djevojke teže visokom obrazovanju, imaju čak i političkih aspiracija, aktivne su u humanitarnim akcijama, te podizetništvu. Bivše nositeljice titula razvile su karijere u svojim vladama, medicini, pravu, poduzetništvu, financijama, genetičkim istraživanjima, novinarstvu, izdavaštvu, modi, filmu i televiziji.

Današnji Miss Universe predstavlja neke od najambicioznijih i najuspješnijih djevojaka u svijetu. Te žene imaju gracioznost, inteligenciju, predanost radu i ciljevima, potencijal i stil.

Izbor Miss Universe Hrvatske je po prvi puta održan 1997. godine, kada je Vladimir Kraljević, vlasnik licence, organizaciju prepustio Hrvatskoj tiskari. Na prvom hrvatskom izboru pobijedila je Kristina Čerina iz Splita.

Od 1998. godine Vladimir Kraljević preuzima organizaciju izbora, koji se u narednim godinama razvija u najprestižniji i najozbiljniji izbor ljepote u Hrvatskoj. Izbor svake godine izravno prenosi Hrvatska televizija, uz visoke postotke gledanosti.

Izbor Miss Universe Hrvatske 2010. će se održati u Hypo Centru u Zagrebu u subotu, 27. 03. 2010. u 20:00 sati.

24.03.2010. 15:35:09
Novi komentar
nužno
nužno