« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
CEKATE

Počinju radionice produkt dizajna i keramike

Radionice su u sklopu projekta U POTRAZI ZA ISTINOM, a organizirane su u dva dijela

Počinju upisi u radionice, požurite
Počinju upisi u radionice, požurite (Cekate)
Više o

radionice

,

Cekate

,

U potrazi za istinom

U Centru za kulturu Trešnjevka počinju, u subotu, 20. listopada, radionice keramike i produkt dizajna.

Radionice su u sklopu projekta U POTRAZI ZA ISTINOM, a organizirane su u dva dijela. Prvi blok radionica traje od 20. listopada do 8. prosinca, a drugi dio počinje 2. veljače i traje do 23. ožujka

Polaznici radionica keramike upoznat će se sa arheološkim predmetima, interpretirati odabrani predmet koji će biti dio završne produkcije. Faze oblikovanja predmeta bit će prikazane na multimedijskoj izložbi. 

Kroz radionicu produkt dizajna polaznici će stjecati znanja i vještine pri izradi upotrebnih predmeta iz različitih materijala te će oblikovati svjetiljke, police i stoliće uz korištenje materijala drevnih Rimljana. Pojedini rezultati nastali na radionicama kao i sam proces njihovog nastajanja bit će prikazan na multimedijskoj izložbi.

Projekt  U POTRAZI ZA ISTINOM  započeo je 1. rujna i traje do 30. kolovoza 2019.,  a provode ga Centar za kulturu Trešnjevka, Telecentar i  Arheološki muzej u Zagrebu. Budući da je Europski parlament proglasio 2018. Europskom godinom kulturne baštine te je među specifičnim ciljevima uvršteno i promicanje digitalnih rješenja i razvoj vještina koje kulturnu baštinu čine pristupačnom svima, projekt „U potrazi za istinom" istovremeno adresira dva međuovisna problema digitalne kulture, nedovoljnu ponudu digitalnih kulturnih sadržaja koji će potaknuti rast broja korisnika i nedovoljnu kompetenciju korisnika, posebno starijih građana, potrebnu za konzumaciju digitalnih kulturnih sadržaja. Također, projekt stavlja prioritet na kreiranje multimedijskih sadržaja, i na taj način spaja široku lepezu tradicionalnih (kazalište, ples, glazba, keramika) i relativno novih oblika umjetničkog stvaralaštva (web dizajn, produkt dizajn).

Ovaj projekt objedinjuje razvoj umjetničkih i digitalnih vještina osoba s primjenom stečenih kompetencija pri realizaciji multimedijske izložbe. Stavljanjem kulturne baštine Grada Zagreba i Zagrebačke županije u širi povijesni kontekst, propituje se njezin utjecaj na moderne trendove u kulturi i obrazovanju i nastanak takozvanoga društva poslije istine.

Multimedijska izložba će se organizirati u Zagrebu (Arheološki muzej i Centar za kulturu Trešnjevka) uz popratna događanja i dodatne audio-vizualne sadržaje dostupne na internetu. Izložba će se temeljiti na kulturnoj baštini i povijesnim događajima koje će pričati i multimedijski oblikovati stariji članovi zajednice. Istovremeno se starijim građanima daje aktivna uloga u kulturnom životu zajednice, omogućuje kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i potiče se smanjenje socijalne isključenosti. 

 

Više informacija ovdje i na www.strukturnifondovi.hr

17.10.2018. 14:29:00
Novi komentar
nužno
nužno