« Kultura
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci

DRAGram: Freakshow Edition | Peto izdanje zagrebačkog festivala drag kulture i umjetnosti

Vrhunac queer svetkovine smrti i užasa je DRAGram 'Freakshow' program, koji će 3.11. u Klubu Močvara prezentirati kolaž izvedbi domaćih i inozemnih drag performerica

Ne propustite ni pod razno
Ne propustite ni pod razno (House of Flamingo)
Više o

Noć vještica

,

DRAGram

,

House of Flamingo

,

FreakShow

DRAGram, festival drag kulture i umjetnosti u organizaciji queer umjetničkog kolektiva House of Flamingo, u Zagrebu se održava od 31.10 do 3.11. Peto izdanje pod temom 'FreakShow' obogatit će zagrebačku Halloweek ponudu s dva programa inspiriranim s Noći vještica. U kontekstu drag umjetnosti Halloween, i njegove popratne lokalne inačice diljem svijeta, mnoge performerice pamte kao jedno od najranijih osobnih iskustava u dragu. Prva konotacija na spomen ovog blagdana upravo je kostimiranje, odnosno prisvajanje identiteta koji nije urođen ili stečen. Radi toga Halloween stvara prostor da se jednom u godinu dana postane produkt vlastite mašte i slobode.

Vrata svoje kuće užasa House of Flamingo otvara 31.10. u društveno-kulturnom centru 'Šesnaestica' (Ozaljska 16, 2. kat) gdje se od 20 sati održava 'Slumber party'. Radi se o interaktivnom programu u kojem će uživati svi željni pomaknutog sadržaja i alternative proslave Noći vještica: čitat će se natalne i tarot karte, gatati iz kave, baby pudera i raspalih umjetnih trepavica; a najhrabriji se mogu odvažiti i u zazivanju duhova queer ikona. Osim toga, održat će se i projekcija kultnog queer mjuzikla 'Rocky Horror Picture Show' te skrivena ponoćna projekcija jednog od najstrašnijih gej filmskih ostvarenja svih vremena. Ulaz na program je besplatan.

Vrhunac queer svetkovine smrti i užasa je DRAGram 'Freakshow' program, koji će 3.11. u Klubu Močvara (Trnjanski nasip bb) prezentirati kolaž izvedbi domaćih i inozemnih drag performerica. Od 22 sata HoF rezidenticama Spazam Orgazam, Roxanne, Colindi Evangelisti i Entity pridružuju se manchesterska senzacija Donna Trump i britanski kralj komične groteske Joe Black. Glazbenu potporu nakon izvedbenog dijela pruža DJ tandem Vektor + Neonski.

Joe Black jedan je od renomiranih europskih performera mračnog kabarea a sebe opisuje kao nitkova vodvilja, drag klauna i direktora cirkusa otrovnog jezika. Line-upu se pridružuje po drugi put nakon svog prvog gostovanja 2015. kad je očarao zagrebačku publiku svojim teatralnim i komičnim kabareom. Nastupi Donne Trump, kao što i samo ime sugerira, provokativno koketiraju s društvenim, moralnim i političkim porukama. Naravno, uz znatno veću dozu glamura i campa nego što je to u stanju njen imenjak s političke scene.

Ulaznice za 'FreakShow' pronađite u Octopus Piercing & Tattoo studiju (Gundulićeva 31) po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna; odnosno na ulazu u klub Močvara na dan programa (3.11.) po 70 kuna. Dodatne informacije o programu potražite na Facebook eventu:

'DRAGram Freakshow' potpisuje najružičastija umjetnička kuća House of Flamingo, uz logističku potporu URK Močvara i platforme VoxFeminae. Partneri programa su ACT Printlab te Octopus Piercing & Tattoo studio. Program se realizira uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Ureda za kulturu Grada Zagreba.

Facebook

Instagram

YouTube

17.10.2018. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno