« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Počinje slavistička škola

37. seminar u znaku je lektorata, prevoditeljstva i naravno, Marina Držića.

Profesor Krešimir Bagić voditelj je i predstavnik Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Profesor Krešimir Bagić voditelj je i predstavnik Filozofskog fakulteta u Zagrebu (Mateo Rilović, CROPIX)
Više o

Zagrebačka slavistička škola

,

Krešimir Bagić

,

kroatisti

Na 37. seminaru Zagrebačke slavističke škola, institucije koja promiče i potiče poznavanje hrvatskoga jezika, koji je počeo danas u Dubrovniku okupilo se stotinjak sudionika iz 28 zemalja.

Organizator Zagrebačke slavističke škole je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a voditelj profesor Krešimir Bagić istaknuo je da je ove godine u središtu pozornosti tema "Prostor u jeziku i hrvatskoj kulturi šezdesetih".

Tijekom trajanja 37. seminara bit će predstavljena i antologija suvremene hrvatske proze "Tko govori, tko piše", a bit će održana i izložba "Hrvatski jezik u Gutenbergovoj galaksiji" na kojoj će biti predstavljeni prijevodi hrvatske književne i znanstvene literature na više od 20 stranih jezika. Tu je izložbu osmislila docentica Ivana Vidović Bolt.

Škola će trajati do 6. rujna, a kao i prethodnih godina, osnovni dio nastavnoga programa odvijat će se u lektoratima, proseminarima, odnosno predavačkim ciklusima - jezikoslovnim i književnoznanstvenim.

Za polaznike je pripremljen raznovrstan i sadržajan program.

Programskim sadržajima obilježit će se i 500. obljetnica rođenja hrvatskoga dramskog pisca Marina Držića.

Zagrebačku slavističku školu financijski podupiru ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te kulture, kao i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija. (HINA)

26.08.2008. 10:13:45
Novi komentar
nužno
nužno