« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Počinje Cest is d Best

Parada na Cvjetnom počinje u 19.00, dok je svečano otvaranje trifrtalj sata kasnije

Fotografija vijesti
Više o

cirkus

,

Cest is d’Best

,

zagreb-info

,

žongleri

Danas od podneva se na ulicama i trgovima u centru Zagreba građanima i gostima grada predstavljaju različiti cirkuski izvođači, glazbenici i likovnjaci koji nastupaju u sklopu 13. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d Best. Vrhunski performeri svojim su atraktivnim nastupima već napravili poveće gužve na Cvjetnom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića i kod Charlia u Bogovićevoj ulici jer građani zastaju i na poziv izvođača aktivno sudjeluju u cirkuskim točkama.

Interaktivnost je jedna od najvažnijih karakteristika festivala i stoga početak ovogodišnjeg Cest is d Bets-a već opravdava epitet najboljeg uličnog festivala u Hrvatskoj. Bogat program koji su pripremili organizatori može se pogledati na službenim stranicama festivala, www.cestisdbest.com.

Ceremonija svečanog otvaranja ovogodišnjeg festivala održat će se danas na Cvjetnom trgu s početkom u 19:00 sati kada će se u paradi predstaviti svi ovogodišnji cirkuski, glazbeni i drugi izvođači.

Točno u 19:45 sati gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić službeno će festival proglasiti otvorenim, a nakon čega počinje „Tulum Kraljeva ulice" koji na festivalu nastupaju nakon 12 godina. Nakon njih nastupit će glazbeni sastavi Duo Nos+ i ansambl Rodinke.

Od danas navečer u sklopu festivala s radom počinje i Festivalski klub koji je smješten na Strossmayerovom šetalištu uz kulu Lotrščak. Prve aktivnosti na popularnom Štrosu obilježit će premijerno izvođenje glazbe na Svjetloviru i projekcija instalacije pod nazivom „Zagrebcode" na pročelju kule Lotrščak.  

04.06.2009. 15:59:14
Novi komentar
nužno
nužno