« Zagreb
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PONOS I ANTI-PONOS

Hrvatski nacionalisti i HČSP najavili 'anti-gay pride'

Organizatori Zagreb Pridea od policije traže zabranu dozvole za anti-prosvjed, a od Ustavnog suda i zabranu rada HČSP-a.

Fotografija vijesti
Više o

diskriminacija

,

Iskorak

,

Kontra

,

Zagreb Pride

,

LGBTIQ

,

desničari

,

Hrvatska čista stranka prava

,

Hrvatski nacionalisti

,

anti-gay pride

Udruge Iskorak, Kontra i Ženska mreža Hrvatske priopćili su kako će Policijskoj upravi zagrebačkoj uputiti zahtjev da povuče odobrenje za održavanjem 'anti-gay pridea', koji bi se u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava i Hrvatskih nacionalista trebao održati na Trgu bana Jelačića 13. lipnja u 15 sati, isto vrijeme kada s Trga maršala Tita kreće povorka sedmog po redu Zagreb Pridea.

Iz spomenutih udruga tvrde kako najavljeni anti-pride sadrži sve elemente kaznenog djela rasne i druge diskriminacije. Pravni tim Iskoraka, Kontre i Ženske mreže Hrvatske navodi da će od Ministarstva unutarnjih poslova tražiti sankcioniranje ovlaštene osobe koja je najavljeno javno okupljanje odobrila, a od Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu pokretanje kaznenog progona protiv organizatora javnog okupljanja zbog počinjenog kaznenog djela rasne i druge diskriminacije. Od Ustavnog suda tražit će se zabrana rada Hrvatskoj čistoj stranci prava.

Na anti-gay prosvjed osvrnuli su se i iz Margelovog instituta koji je pozvao nadležne institucije da preispitaju odluku o odboravanju skupa.

Organizatori anti-pridea, mahom više ili manje ekstremni desničari, kažu kako svojim okupljanjem na Trgu žele iskazati prosvjed protiv "nametanja nakaradnog stila života" koji svojom paradom nameću homoseksualci. Prosvjedom žele skrenuti pozornost javnosti na "nedopustive i nemoralne manifestacije kojima se truje hrvatska mladež".

Izvor: Hina

03.06.2009. 21:29:42
Novi komentar
nužno
nužno