« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci

Počeo Mjesec hrvatske knjige

Europska komisija proglasila je 2018. Europskom godinom kulturne baštine, te će upravo to biti okosnica ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige
Mjesec hrvatske knjige (KGZ)
Više o

knjige

,

Mjesec hrvatske knjige

,

Knjižnice Grada Zagreba

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju, u suradnji s Programskim i organizacijskim odborom manifestacije, Knjižnice grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. 

Tijekom mjesec dana (15. listopada - 15. studenoga) nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima.

Broj sudionika je značajno narastao tijekom godina: 1995. godine u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige sudjelovale su 102 knjižnice s petstotinjak programa, dok je u 2017. godini održano više od dvije tisuće programa u 213 knjižnica, najviše narodnih, a sve više uključuju se i školske knjižnice.

Europska komisija proglasila je 2018. Europskom godinom kulturne baštine, te će upravo to biti okosnica ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Na temu kulturne baštine bit će, kao i svake godine, osmišljen moto pod kojim će se održavati cjelokupni program Mjeseca hrvatske knjige.

16.10.2018. 10:32:00
Novi komentar
nužno
nužno