« Kazalište
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
BOGAT PROGRAM

Počeo 35. SKAZ - najveća amaterska kazališna smotra

Najveća amaterska kazališna smotra počela je poslijepodne u Zagrebu, gdje će se u 12 dana, okupiti oko 500 sudionika i bit će prikazane 44 predstave

Fotografija vijesti
Više o

SKAZ

,

amatersko kazalište

SKAZ je godišnji susret zagrebačkoga kazališnog amaterizma, a suorganiziraju ga Zagrebačka scena kazališnih amatera i Kulturni centar Peščenica - Kazalište KNAP. Najmanje osam najkvalitetnijih kazališnih ostvarenja bit će selektirano za Festival zagrebačkih kazališnih amatera - FZKA, koji će se održati 15. i 16. travnja, priopćilo je Kazalište KNAP.

Ove je godine u stručnom povjerenstvu SKAZ-a troje članova - glumica, redateljica i profesorica na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) Dubravka Crnojević-Carić, kazališni kritičar Andrija Tunjić te književnik i pisac Borivoj Radaković.

SKAZ daje cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a stručno povjerenstvo odabrat će najbolje predstave sa smotre za Festival zagrebačkih kazališnih amatera koji će se održati u Kazalištu KNAP.

Smotra je počela predstavom "Vrtoglavica" Ivana Ivice Krajača u Klubu "Črnkas" Centra za kulturu i film "August Cesarec", a prvoga dana smotre bit će izvedene još četiri predstave te održana dva okrugla stola. Sličan ritam imat će i ostali dani smotre, a posljednjeg dana bit će objavljena i odluka o izboru predstava za 15. FZKA.

28.03.2011. 19:54:17
Novi komentar
nužno
nužno