« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
e pa stvarno ...

Pobrali Boškovićev spomenik umjesto Bona Voxa

Službena mečka koja je krenula po članove U2 sudarila se s Rumunjima i srušila bistu Ruđera Boškovića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačević/CROPIX)
Više o

U2 sudar

Luksuzni Mercedes E-klase s oznakama službenog vozila grupe U2 zabio se u automobil rumunjskih turista koji su kroz Zagreb prolazili na putu prema kući. Prema riječima turista, Mercedes je naletio na njihovu Volkswagen Boru dok su se iz srednje prestrojavali u lijevu traku na zelenom valu kod križanja Boškovićeve ulice i Strossmayerova trga.

Ozlijeđen je vozač mercedesa koji je, kako neslužbeno doznajemo, žurio prema zračnoj luci Pleso po članove grupe U2. Osim njega, u bolnici je završio i vozač iz Bore čija je suputnica, u pratnji prijatelja, ostala u zagrebačkom centru čekati dolazak policije.

Automobil grupe U2 je navodno vozio vrlo brzo, a procjenjuje kako se kretao i do 100 kilometara na sat. Niti jedan od vozača nije teško ozlijeđen, no materijalna je šteta na oba vozila poprilična.

Mercedesu se aktivirao zračni jastuk za vozača i razbijen mu je prednji desni dio. Vozilo rumunjskih turista prilikom nesreće izletio je na stazu pored ceste pritom srušivši pet stupića.

Štetu je također pretrpila i bista Ruđera Boškovića u koju se zbog posljedica sudara zabio Mercedes, nakon čega je Bošković završio u travi.

09.08.2009. 14:33:33
Novi komentar
nužno
nužno