« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 10 dana
IDEJE

Piling od kave za sjajnu i zdravu kožu

Kada se koristi u kozmetičke svrhe, kava može pružiti brojne prednosti, uključujući poboljšanu cirkulaciju, uklanjanje mrtvih stanica kože i revitalizaciju tena

Mogu se raditi sjajne stvari s kavom!
Mogu se raditi sjajne stvari s kavom! (Arhiva)
Više o

kava

,

piling

,

piling od kave

Kava je mnogima omiljeno piće bez kojeg ne mogu započeti jutro niti zamisliti pauzu na poslu jer ih razbuđuje, povećava energiju i fokus, ali i djeluje na probavu. No, ona ima i mnoge blagodati za kožu.

Već godinama se koristi u kozmetičke svrhe, a omiljena je zbog snažnih antioksidanta među kojima su fenoli koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala. Dok šalica kave može osigurati interne antioksidanse, koristi za kožu od kave prvenstveno se postižu lokalnom primjenom.

Kako velika zrna kave nisu baš praktična u kozmetičkoj upotrebi, umjesto njih se koriste mljevena zrnca ili talog koji ostaje nakon njenog kuhanja.

Od kave se mogu napraviti pilinzi i maske za cijelo tijelo.

Prednosti upotrebe kave u njezi kože

Kada se koristi u kozmetičke svrhe, kava može pružiti brojne prednosti, uključujući poboljšanu cirkulaciju, uklanjanje mrtvih stanica kože i revitalizaciju tena.

Koristi se i za:

Anti-aging svrhe - nanošenje kave izravno na kožu može pomoći u smanjenju pojave pjega od sunca, crvenila i bora. Jedna je studija otkrila izravnu korelaciju između ispijanja kave i smanjenja učinaka fotostarenja.

Smanjenje celulita - neka istraživanja pokazuju da je kofein u kavi ključ za smanjenje celulita širenjem krvnih žila ispod kože i poboljšanje protoka krvi, posebice na dijelovima zahvaćenima celulitom.

Smanjenje podočnjaka - kava također može pomoći u liječenju tvrdoglavih podočnjaka zahvaljujući kofeinu koji proširuje krvne žile na okoloočnom području te tako smanjuje tamne krugove.

Umirivanje kože - iako je kava poznata po svojim stimulirajućim učincima na organizam, pruža upravo suprotan učinak kada se primjenjuje lokalno. Za to su zaslužni antioksidansi u kavi koji na kožu djeluju umirujuće, a klorogenska kiselina smanjuje upalne procese.

Piling od kave za lice - recepti

Jedan od najpopularnijih načina korištenja kave u kozmetici je piling za lice. Onaj od kave može ukloniti mrtve stanice kože, poboljšati teksturu kože i dati joj sjaj. Osim toga, čini kožu svjetlijom i ublažava izgled sitnih linija i bora.

U nastavku vam donosimo nekoliko recepata za piling od kave koje možete napraviti kod kuće.

Piling za lice od kave s maslinovim uljem i smeđim šećerom

Pomiješajte dvije žlice mljevene kave, jednu žlicu maslinovog ulja i jednu žlicu smeđeg šećera. Nanesite smjesu na vlažno lice i nježno masirajte kružnim pokretima. Lice isperite toplom vodom i nanesite vrlo bezalkoholni tonik te hidratantnu kremu.

Piling od kave s medom, jogurtom i zobenim pahuljicama

Pomiješajte dvije žlice mljevene kave, jednu žlicu jogurta, jednu žlicu meda i jednu žlicu sitno mljevenih zobenih pahuljica. Nanesite smjesu na lice i lagano masirajte. Ostavite smjesu da djeluje 10 do 15 minuta. Isperite lice mlakom vodom i nastavite s uobičajenom njegom.

Piling od kave s aloe verom

Pomiješajte dvije žlice mljevene kave i pola žlice gela aloe vere. Nježno masirajte lice oko minutu te ga potom isperite i nastavite s njegom.

23.08.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno