« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
MLJAC

Pijete li mlijeko prije spavanja?

Znamo da više niste mali, ali jeste li možda razmišljali o čaši mlijeka prije spavanja?

Trebali bi piti mlijeko svaki dan
Trebali bi piti mlijeko svaki dan (Arhiva)
Više o

šalica mlijeka

,

mlijeko

Šalica mlijeka prije spavanja pomoći će vam da brže zaspite, spavate mirno bez buđenja tijekom noći, čak i da ubrzate mršavljenje.

Evo zašto je dobro piti mlijeko prije spavanja:

Bolji san - više studija na ljudima i životinjama pokazalo je da ispijanje mlijeka prije spavanja potiče bolji san. Mlijeko sadrži triptofan i melatonin, koji pomažu da lakše i brže zaspite. Tirptofan igra važnu ulogu u proizvodnji serotonina koji poboljšava raspoloženje, opušta i zapravo je preteča melatonina koji regulira bioritam i priprema organizam za san. Također, istraživanja su pokazala da unošenje dovoljno triptofana i melatonina snižava anksioznost i depresiju koje se mogu pogoršati tijekom spavanja.

Opušta nas - osim fizičkog utjecaja na tijelo, ispijanje mlijeka prije spavanja nas podsjeća na djetinjstvo, što nam vraća lijepe uspomene i ima smirujući efekt. Opušta nas i stvara osjećaj spokoja.

Pomaže mršavljenju - ako vam ispijanje mlijeka pomaže da bolje zaspite, pomoći će vam i da smršavite. Loš san može biti uzrok debljanja pa bi popravljanje kvalitete sna moglo biti rješenje i za tih nekoliko dobivenih kilograma.Osim toga, mlijeko je prepuno proteina pa je odlična zamjena za kasnu "užinu" koja također može biti krivac za povećanje kilaže.

Povećava čistu mišićnu masu - mliječni proteini su kazein i protein sirutke. Nekoliko studija pokazalo je da konzumiranje ovih proteina pojačava sintezu mišićnih proteina tijekom noći.

Sprječava buđenje zbog gladi - ako puno jedete prije spavanja, moguće je da ćete imati problem sa spavanjem tijekom noći. Da biste spriječili buđenje zbog gladi, popijte šalicu mlijeka prije spavanja.

24.09.2022. 20:32:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.09.2022. 20:36
    Ipak caj:)ali nije lose mlijeko
Novi komentar
nužno
nužno