« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
BRIGA ZA VLASI

Pet smrtnih grijeha u njezi ženske kose

Iako smo uglavnom iznimno osjetljive na nju i pazimo ju bolje nego oko u glavi, svaka od nas povremeno čini jednu ili više od ovih čestih grešaka

Fotografija vijesti
Više o

kosa

,

njega kose

,

beauty tip

,

ženska kosa

Tko imalo poznaje žene i ženski mozak zasigurno je svjestan činjenice kako prosječna djevojka nema problema s činjenjem kompromisa kad je velika većina stvari u pitanju, bili to muškarci, karijera, prijateljice ili moda. Ipak, postoji jedna stvar na kojoj većina nas povlači crtu i ne pristaje ni na šta manje od savršenog - naša kosa.

Nažalost, toga je itekako dobra svjesna i kozmetička industrija, koja nas svakodnevno bombardira „savjetima" za njegu kose, koji su uglavnom loše prikriveni pokušaji da nas uvjere u kvalitetu svog proizvoda. Upravo zbog te buke u komunikacijskom kanalu mnoge žene više ni same ne znaju što je dobro za njegu kose, a što nije.

Donosimo vam najčešće pogreške u njezi kose, koje je srećom vrlo jednostavno ispraviti.

Odgađanje odlaska frizeru

Ostavljanje predugog perioda između dva šišanja greška je koju mnoge od nas redovito rade, bez obzira na to koliko možda dobro naše opravdanje bilo. Predugim odgađanjem odlaska frizeru kosa lako može postati lomljiva i suha, što joj daje onaj dosadan i nezdrav izgled. Ukoliko vam je cilj pustiti kosu da raste, recite to svom frizeru, koji će je onda samo podrezati i pripremiti za daljnji rast. Ne želite li imati životinjsku grivu na glavi, prakticirajte podrezivanje što je češće moguće dok puštate kosu.

Odabir krivog šampona

Unatoč tomu što će neki teoretičari kojekakvih zavjera tvrditi da su vrste šampona marketinška izmišljotina, tomu baš i nije tako. Odabir šampona koji je najprimjereniji tipu vaše kose osigurat će vam najbolju njegu, a to je posebno važno ukoliko imate vlasište sklono peruti, suhu, masnu ili obojanu kosu. Jednom kad ste sigurni da je šampon kojeg ste odabrali pravi za vas, dobro ga umasirajte u tjeme i isto ga tako dobro isperite. Svakom šamponu treba određeno vrijeme da počne djelovati, a dobro je ispiranje važno kako biste izbjegli onaj izgled „spljoštenosti", do kojeg dolazi ukoliko ne isperete sav šampon.

Češljanje mokre kose

Jeste li znali da je mokra kosa znatno sklonija oštećivanju negoli ona suha? Unatoč tomu što mnoge žene ovo znaju, to ih ne spriječava da to svejedno čine, ali to nipošto ne znači da je to dobra ideja. Ukoliko baš morate to činiti, dobro nasprejajte mokru kosu sprejem za raščešljavanje, a ukoliko nemate sprej, ostavite regenerator da djeluje dulje. Isto tako, izbjegavajte češljeve i četke s gustim zubcima.

Vezanje repa uvijek na istom mjestu

Vezivanje kose svakoga dana na istom mjestu čini je sklonijom oštećivanju i pucanju. Kako biste izbjegli te neugodne pojave, s vremena na vrijeme ju vežite iznad ili ispod tipičnog mjesta. Ukoliko to iz bilo kojeg razloga ne želite, možete ju vezati i nekim alternativnim načinom, kojim se manje oštećuju vlasi.

Trljanje mokre kose ručnikom

Omatanje kose u ručnik nakon tuširanja je potpuno bezopasno, ali samo ukoliko ju pritom ne trljate. Mnoge žene u nedostatku vremena ili volje naprosto prekrše ovo pravilo, ali takva praksa može ozbiljno narušiti lijep i blistav izgled kose. Najbolji način da osušite kosu nakon tuširanja jest da iscijedite višak vode rukama te ju omotate u topli ručnik na desetak minuta i pustite ju da se sama osuši na zraku, ukoliko je to ikako moguće. Što god činili, nemojte ju trljati ručnikom.

17.02.2012. 21:19:00
Novi komentar
nužno
nužno