Pet najzdravijih vrsta mesa
Meso može biti dio zdrave prehrane. Ono je dobar izvor raznih vitamina i minerala kao što su željezo i vitamin B12
Nisu sve vrste mesa jednako zdrave. Ovo je pet najzdravijih vrsta mesa i dvije vrste koje bi trebali izbjegavati.
Govedina - nemasno crveno meso može također biti dio zdrave prehrane. Govedina je odličan izvor proteina i drugih hranjivih tvari.
Nemasno mesno - porcije mesa koje sadrže manje od 10 grama masti ili 4,5 grama ili manje zasićenih masti najzdravije je meso koje možete uključiti u prehranu. Kada pečete meso, preporučuje se da uklonite višak masnoće ili kože kako bi se smanjio udio zasićenih masti.
Pileća prsa - i ova je vrsta mesa dobar izvor vitamina B6 i niacina. Istraživanja su pokazala da su pilća prsa važna i za održavanje zdrave tjelesne težine te zdravlja općenito. Osim toga, bijelo meso je posebno dobar izvor fosfora i riboflavina.
Pureće meso bez kože - puretina je odličan izvor proteina, vitamina B6 i niacina. Ove hranjive tvari pomažu u održavanju zdravlja srca, probave, energije, funkcije mozga i drugih tjelesnih procesa. Pureći batak i but su izvrstan izvor željeza koje je ključno za metabolizam i zdravlje srca, a ako ga ne unosite dovoljno u prehranu, može doći do anemije.
Svinjski file - svinjetina je vrsta mesa koja se u najvećoj mjeri konzumira na globalnoj razini. Svinjski file je jako zdrava namirnica, a svinjetina je izuzetno bogata tiaminom, vitaminom B6, kalijem, riboflavinom i drugim hranjivim tvarima.
Novi komentar