« Život
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
pustite me vaan!

Pet načina kako se riješiti stresa

Stres pogađa svakoga od nas, a u samo nekoliko minuta možemo mu stati na 'rep'.

(Corbis)
Više o

stres

,

relaksacija

Stres je jedan od najvećih problema suvremenoga života i za borbu s njime postoje tisuće vježbi, meditacija, alternativnih metoda i knjiga. No, što možete učiniti u samo nekoliko minuta kada vam zaista bude dosta svega. Evo nekoliko jednostavnih savjeta koji funkcioniraju:

1. Duboko udahnite. Možda zvuči otrcano no zatvorite li oči i na trenutak zaboravite na sve obveze i probleme koji su oko vas i duboko udahnete mozak će se 'restartati' baš kao vaše računalo. Dvije minute opuštanja dovoljne su vam da ubrzanim tempom nastavite gdje ste stali.

2. Kratko prošetajte. Bez obzira jeste li kod kuće ili na poslu kratka šetnja je moguća svugdje, a cirkulacija će obaviti svoje. Smanjit će se napetost u mišićima i u glavi.

3. Pročitajte dobar vic. Bilo kakav zabavni sadržaj dokazano potpuno na trenutak zabavlja misli, dovoljno da vas osvježi.

4. Istresite se. Ispucajte svu negativnu energiju vježbanjem, kopanjem u vrtu ili trčanjem. Dovoljno će čak biti par udaraca u vaš jastuk. Pokušajte, nećete vjerovati koliko će vas 'hrvanje' s jastukom u nekoliko trenutaka osloboditi stresa.

5. Popijte čaj. Tijekom predaha nemojte popiti kavu. Ona dodatno pogoršava simptome stresa. Pokušajte umjesto toga uvesti ritual čaja, koji zaista smiruje, posebno ako ga popijete na mirnome mjestu. (metro-portal)

02.06.2009. 11:57:39
Novi komentar
nužno
nužno