« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
NAJAVE

Performans "Neljudsko" Josipe Bubaš u MM centru

Izvedba se odvija na ulazu u MM centar gdje izvođačica okupira prostor stvarajući svojevrsno stanište, definirajući vlastiti teritorij

Performans u MM centru
Performans u MM centru (Kultura promjene)
Više o

MM centar

,

performans

,

Josipa Bubaš

Performans Neljudsko umjetnice Josipe Bubaš održat će se 8. ožujka u MM centru s početkom u 20:00 i traje do zatvaranja SC-a. Gledanje besplatno!

Izvedba se odvija na ulazu u MM centar gdje izvođačica okupira prostor stvarajući svojevrsno stanište, definirajući vlastiti teritorij. Prostorni okvir funkcionira istovremeno kao izlog - prostor izloženosti, ali i kao barijera koja sprječava ulaz u stvarni prostor institucije, što je očiti komentar zbivanja na kulturnoj sceni.

Izvođačica, smještena u mali stakleni okvir, nalazi se u gotovo laboratorijskim uvjetima. U takvim uvjetima ona se odriče paradigme ljudskosti i svih zahtjeva toga pojma te kroz tijelo pokušava stvoriti, propustiti i istražiti drugačije mogućnosti postojanja i postajanja, uzimajući u obzir vlastite tjelesne datosti. Odričući se identiteta, ona postaje organizam koji istražuje vlastite mogućnosti. Izvedba postaje izvedba stanja, a ne aktivnosti.

Josipa Bubaš (1979.) uz autorski rad, bavi se izvedbenom teorijom i praksom. Kao izvođačica i koautorica sudjelovala je u različitim projektima.  Diplomirala je povijest umjetnosti i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno završava doktorski studij na Odsjeku za interdisciplinarne humanističke znanosti na Sveučilištu u Zadru, s temom: Izvedba tjelesnosti i tjelesnost izvedbe. Autorica je brojnih predgovora i likovnih kritika. Članica je AICA-e, ULUPUH-a, UPUH-a I HZSU-a.

06.03.2019. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno