« Seks
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
PALETA BOJA

Pedeset nijansi sive pomaklo granice ženskog uživanja u seksu

Pedeset nijansi sive i njena dva nastavka započela su novu seksualnu revoluciju kod žena izmeđut 35 i 44 godine

Pedeset nijansi sive diglo prodaju seksualnih pomagala
Pedeset nijansi sive diglo prodaju seksualnih pomagala (Arhiva)
Više o

knjiga

,

seksualna pomagala

,

seks

,

seksualne igračke

,

E. L. James

,

Pedeset nijansi sive

,

BDSM

,

ženski libido

Pedeset nijansi sive poharalo je svijet s preko četrdeset milijuna prodanih primjeraka, a uspjeh je to veći kad se zna da je E L James krenula s knjigom kao fan fiction novelom inspiriranom Sumrakom.

No, žene su trilogiju, koja uključuje i Pedeset nijansi tamnije i Pedeset nijansi oslobađanja, prihvatile objeručke i promijenile neke stavove o seksu.

Do sada su istraživanja pokazala da žene najviše uživaju u seksu oko 28. godine života, no granica se rapidno pomakla u raspon od 35 do 44 godine, a većina ih priznaje da je upravo Pedeset nijansi sive bila inspiracija za pojačani libido, 47 posto onih koje su pročitale knjigu tvrde da je ona aktivno utjecala na njihov seksualni život.

Ispitanice su rekle da 36 posto njih ima seks dva do tri puta tjedno, a petina čak četiri do šest puta tjedno, što je prava mala seksualna revolucija. 

Istraživanje je napravila tvrtka Lovehoney koja se bavi prodajom seksualnih igračaka, a i njima je Pedeset nijansi sive došlo kao naručeno, jer im promet raste 60 posto od izlaska knjige.

23.10.2012. 08:42:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    magyar
    11.05.2013. 21:35
    boga mi moja ne da nista i dalje misionarka
Novi komentar
nužno
nužno