Pečena janjetina s ružmarinom i češnjakom
Tradicionalna uskrsna delicija na stolu je janjetina, pa evo još jednog ukusnog recepta kojim možete obradovati ukućane
Pečena janjetina jedno je od onih jela za koje svaka domaćica ima neki svoj, tajni i najbolji, recept, a mi vam nudimo jedan sa začinima koji se najbolje slažu s okusom janjećeg mesa.
Janjetina najbolje ide uz origano, ružmarin, mažuran, metvicu i češnjak, a najbolje rezultate postići ćete ako sitno nasjeckate začine, natrljate njima meso i ostavite ga preko noći u hladnjaku.
No, ako krenete odmah, bit će dovoljna i dva sata mariniranja u začinima, a za bolji okus možete zarezati meso na nekoliko mjesta i u rezove utisnuti grančice ružmarina i češnjeve češnjaka.
Predlažemo vam dobar komad janjeće plećke koji prvo začinite kako je gore opisano, a režnjeve češnjaka utisnete duboko u meso i zatvorite ih, a meso stavite u vatrostalnu posudu.
Meso lagano poprskajte maslinovim uljem, posolite i popaprite pa stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i prekrijte aluminijskom folijom.
Nakon otprilike dvadesetak minuta pečenja otkrijte meso i oko njega rasporedite krupno nasječeni krumpir i ponovno pokrijte na dvadesetak minuta. Zadnjih dvadesetak minuta pecite sve bez folije, kako biste dobili finu hrskavu koricu,
Ne zaboravite okrenuti krumpire kad ih otkrijete i zaliti meso njegovim sokom od pečenja.
Recept:
1 kg janjeće plećke
3 češnja češnjaka
nekoliko grančica ružmarina
60 ml maslinovog ulja
1 kg krumpira
Možete isprobati i pečenu janjetinu s mladim krumpirom.
Novi komentar